GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre ja espera les primeres millores

Les canonades i la cafeteria, que tindran un cost de mig milió d'euros, seran les primeres reformes del pla d'inversions de cinc milions previst fins al 2022
L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre ja espera les primeres millores | cedida

 

L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre ja coneix quines seran les seves primeres reformes. Les dues accions, que compten amb un pressupost de mig milió d'euros dins el pla d'inversions previst entre aquest 2019 i el 2022, són la substitució de les canonades, ja licitada, i la finalització de les obres de la llicència ambiental, que permetrà la reobertura de la cafeteria de l'hospital, un reclam tant d'usuaris com dels professionals.

 

La gerent de Salut s'ha compromès a actuar 

Aquesta notícia s'ha fet pública avui després que Mar Lleixà, la gerent territorial de Salut a les Terres de l'Ebre, hagi visitat el centre hospitalari i s'hagi reunit per separat amb l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, el director de l'hospital, Joan Galvany, i el comitè d'empresa. En les diverses trobades, s'ha fet un repàs de les inversions previstes i de les actuacions de reforma i manteniment pendents per als pròxims mesos. En aquest sentit, Lleixà s'ha compromès a avançar en les obres d'un hospital que, mancat d'inversions en manteniment en els darrers anys i a l'ombra de l'Hospital de Sant Joan de Reus, ha viscut envoltat de polèmica i manifestacions.

Imatge de la reunió d'aquest dimecres, en què ha participat la gerent de Salut de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà. | Cedida

 

En paral·lel, Lleixà ha posat en valor la imminent instal·lació al centre del mamògraf que la Fundació Amancio Ortega va donar al CatSalut, una instal·lació que permetrà fer un salt tecnològic i en qualitat assistencial, i que es preveu que comenci a funcionar durant aquesta primera quinzena de juliol. Durant la jornada també s'han deixat diversos flancs oberts. Un d'ells és el futur administratiu de l'Hospital, que segons la voluntat del CatSalut, està previst que a finals d'any funcioni de forma independent i gestioni l'empresa pública Salut Terres de l'Ebre, que es crearà tan bon punt es tanqui l'expedient de la compra de GECHOSA.

 

Per a l'any 2020, hi ha previstes més obres, com són l'adequació de l'àrea quirúrgica, l'ampliació i remodelació de la sala de reanimació i de l'àrea de recuperació de l'àrea de cirurgia major ambulatòria, on s'ampliarà i adequarà la sala de parts per tal que s'hi puguin realitzar parts naturals.