Les urgències de l'Hospital de Tortosa incorporen una sala de raigs X digital que millora les imatges

La instal·lació pot augmentar en un 50% les exploracions reduint les dosis de radiació que reben els pacients
L'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa té una nova sala de raigs X | ACN

L'àrea d'urgències de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha posat en marxa una nova sala de raigs X directa que permet millorar considerablement la qualitat de la imatge així com controlar i reduir la radiació que reben els pacients. L'aparell instal·lat, que també facilita l'ergonomia d'operadors i pacients en posicions extremes, compta amb tecnologia d'última generació i incorpora intel·ligència artificial en els processats per millorar la qualitat d'imatge i el diagnòstic. De fet, les imatges es poden veure pocs segons després a la mateixa estació de control en una pantalla de majors dimensions i resolució. L'absència de revelat permet incrementar el nombre d'estudis diaris, que actualment és d'entre 70 i 120, un 50% més.

El nou aparell també pot efectuar una radiografia de cos sencer mitjançant la superposició de vàries imatges sense moure el pacient ni que el tècnic hagi d'intervenir. El sistema de telemetria de que disposa permet realitzar projeccions d'àrees extenses del cos, com la totalitat de la columna i les extremitats inferiors. En el cas de la Covid-19, el seu ús, segons la Regió Sanitària, ha de resultar clau a l'hora de millorar en la rapidesa i resolució de les imatges.

"Bones notícies per a les escoles ebrenques aquest nou curs" "La Ribera d'Ebre demana seguir amb els Plans d’Ocupació per a la neteja de la zona cremada l'any passat"