Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'IDECE es reactiva després de la paràlisi del 155

L'ens passarà a formar part del Departament de Vicepresidència per fer front al «sentiment d'oblit» de les Terres de l'Ebre
Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat, ha encapçalat la reunió del Consell Rector de l'IDECE | ACN

 

Encapçalada pel Vicepresident del Govern, Pere Aragonès, l'Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) ha celebrat, aquest divendres 28 de setembre, la primera reunió del seu Consell Rector de tota la legislatura.

 

El Consell Rector de l'IDECE, que no es reunia des del juny del 2017 per l'aplicació de l'article 155, passarà a formar part del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda, amb la voluntat, segons el mateix Aragonès, de reparar el «sentiment d'oblit» de la ciutadania de les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, ha afirmat que «tenim un país molt divers, però tenim compromís de tots els ciutadans visquin on visquin. Som conscients d'aquest sentiment d'oblit i la resposta és mostrar el màxim compromís en el desenvolupament de les comarques de l'Ebre».

 

L'IDECE ha tingut les finances paralitzades durant mesos i una de les qüestions que ha seguit treballant és el canvi de normativa perquè el Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre passi a dependre del Consell Rector de l'IDECE i, d'aquesta manera, pugui tenir més participació cívica i social.

 

Nova direcció per una nova etapa de l'IDECE

A més a més dels canvis estructurals i de la reactivació de les finances de l'entitat, s'ha nomenat també un nou director, l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat que ha substituït Joan Matin Masdéu amb la prioritat de seguir treballant pel reequilibri territorial, sobretot econòmic i de mobilitat, i en la projecció de les Terres de l'Ebre.

 

D'acord amb la llei de l'IDECE, el president de l'Institut és el vicepresident del Govern, Pere Aragonès. La primera vicepresidència serà per Antoni Llop, representant dels consells comarcals, i la segona vicepresidència per a Lluís Juncà, director general Promoció Econòmica, Competència i Regulació.

 

Fundat el 1993, l'IDECE ha tingut la tasca d'elaborar, impulsar i avaluar plans de promoció i desenvolupament de caràcter global o sectorial de les quatre comarques ebrenques i fomentar-ne la projecció; desenvolupar programes de suport de caràcter general i sectorial dirigits als ens locals del territori; i executar el manteniment i la promoció de la via navegable a l'Ebre.

 

Imatge d'arxiu de la Ribera d'Ebre | Laia Solanellas

 

Comentaris