Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Un incendi obliga a tallar la circulació de trens de l'R16 entre l'Aldea i l'Ametlla

S'ha incendiat un quadre elèctric en una passarel·la a l'Ampolla
Imatge de l'incendi a la passarel·la de sobre les vies a l'Ampolla. | cedida Bombers

 

La línia de Rodalies R16 s'ha hagut d'interrompre entre les estacions de l'Aldea i l'Ametlla de Mar al voltant de dos quarts de dotze del matí d'aquest dilluns, 24 de setembre, a causa d'un incendi elèctric que ha afectat les vies de tren. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, es tracta d'un incendi en el cablejat del quadre elèctric en una passarel·la que passa per sobre de la via del tren a l'altura de l'Ampolla, concretament a la plaça d'Europa. El foc també ha afectat una zona de vegetació propera al quadre elèctric incendiat. Com a conseqüència de l'incendi, els trens entre l'Aldea i l'Ametlla de Mar no circulen, i Rodalies ha activat el servei alternatiu per carretera.

 

Protecció Civil activa el FERROCAT en prealerta

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, que, en tractar-se d'un incendi elèctric d'un cable d'alta tensió, han hagut d'esperar que es tallés el corrent abans de començar les tasques d'extinció. Els bombers han extingit les flames que afectaven tant el cablejat com la vegetació propera. A causa de l'incendi, Protecció Civil de la Generalitat ha activat la prealerta del Pla d'emergències de transport de viatgers per ferrocarril FERROCAT. La fase de prealerta indica que hi ha una incidència, però que aquesta no afecta les persones o la infraestructura. 

 

A causa de l'incendi, el tren que havia de sortir a les 9.13 h de l'estació de França en direcció l'Aldea — Amposta, on havia d'arribar a les 12.13 h, ha quedat afectat i es troba aturat. La línia R16 connecta Barcelona des de l'Estació de França amb l'Aldea-Amposta i Tortosa, passant per les estacions de Tarragona, PortAventura, Salou, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla — El Perelló — Deltebre, l'Aldea — Amposta, des d'on en surt un ramal cap a Tortosa i Ulldecona — Alcanar — La Sénia. Alguns dels trens d'aquesta línia també paren a Vilanova i la Geltrú, Sant Vicenç de Caldera, Torredembarra, Altafulla, o Mont-roig del Camp.

 

L'incendi a la passarel·la ha obligat a tallar la circulació de trens entre l'Aldea i l'Ametlla. | Cedida Bombers

 

Comentaris