Litterarum manté les dates però es reinventa amb una versió digital de la fira

Els espectacles literaris s'oferiran en directe a través d'una plataforma professional

Litterarum 2020 es converteix en Litterarum Digital per la crisi de la Covid-19. La mostra manté les dates i es farà del 28 al 31 de maig però oferirà el seu contingut en línia davant la incertesa que les autoritats establiran sobre aforaments i esdeveniments públics les pròximes setmanes. La digitalització implicarà un canvi de formats. Així, està prevista la retransmissió dels actes online través de l'aplicació de l'empresa catalana Watchity.com. És una eina especialitzada en l'emissió d'esdeveniments multitudinaris en directe de forma ràpida i amb capacitat de distribució multicanal en pàgines web, xarxes socials i canals de televisió alhora. Litterarum també inclourà la Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum Petits.

Litterarum Digital 2020, organitzat per l’Ajuntament de Móra d’Ebre (Ribera d'Ebre) i la Institució de les Lletres Catalanes, suposarà implantar un format en línia que l'organització ja havia valorat incorporar en edicions anteriors com a complement del programa presencial. Tota la programació es podrà seguir en directe a través del web oficial del certamen i amb la retransmissió en directe que permet l'aplicació Watchity.com.

Activitats, espectacles i debats

Com en les edicions anteriors, inclourà activitats i espectacles d'accés lliure i d'altres exclusivament a programadors. La programació professional inclourà trobades amb artistes acreditats, tastos d'espectacles i debats d'accés exclusiu per a biblioteques públiques i escolars. En el cas dels espectacles dirigits a professionals, serà necessària una acreditació digital que es facilitarà en el moment de la inscripció.

També es manté la programació familiar dins de l'activitat Litterarum Petits i la Fira del Llibre Ebrenc. En aquest cas es faran recomanacions de llibres d'autors del territori i debats al voltant del món del llibre i la literatura de les Terres de l'Ebre.

En les pròximes setmanes se signarà el conveni marc de col·laboració entre la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament de Móra d'Ebre per a la consolidació de la fira en el període 2020-2023 i del conveni específic per a l'edició d'enguany. 

"El PDeCAT de l'Ebre vol un desconfinament per vegueries i regions sanitàries" "Les obres per reparar els danys del glòria a TGN i l'Ebre ja tenen data d'inici"