Les llúdrigues crien a la Reserva Natural de Sebes, a Flix

Les diverses tasques de manteniment i conservació del Grup de Natura Freixe, responsables de la zona, han fet possible aquest gran avenç mediambiental

Gran notícia: les llúdrigues s’estan reproduint a la Reserva Natural de Sebes, al terme municipal de Flix (Ribera d’Ebre). Així ho han certificat des del Grup de Natura Freixe (GNF), que han compartit un vídeo captat el passat 24 de desembre, on apareix una llúdriga amb la seva cria.

Aquest gran avanç mediambiental s’ha aconseguit «gràcies a les tasques de manteniment i de reobertura, que han convertit els canals de la Reserva en un lloc idoni per a la cria d’aquest mustèlid semiaquàtic», ha explicat Arnau Pou, biòleg i responsable de l’àrea de conservació del GNF, entitat que gestiona la reserva flixanca.

Sobre la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix

La Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix és un espai fluvial del riu Ebre situat al marge esquerre, aigües amunt de l’embassament de Flix (Sebes) i aigües avall, precisament, del meandre de Flix.

El conjunt ocupa una superfície total de més de 250 hectàrees de zones d’aigües lliures, aiguamolls, boscos de ribera, illes fluvials i galatxos (anomenats també braços de riu). Les actuacions de conservació a l’espai de Sebes van començar l’any 1993, a través del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, l’Ajuntament de Flix i el GNF, amb un model de gestió participada, precursora de la custòdia del territori.

Al llarg de tots aquests anys, expliquen des del Grup de Natura Freixe, s’han bastit un seguit d’infraestructures a la zona, com ara la passera del canyissar, l’observatori de la llacuna, l’observatori de la Vall de Sant Joan, la passera del bosc de la ribera, l’observatori de les cigonyes o l’observatori ‘Lo Galatxo’, entre d’altres.

També et pot interessar

"👉 Les iniciatives de la Terra Alta per frenar el despoblament" "🔴 S'anul·len les tradicionals corrides als Clots d'Ascó"