Lua Català, metgessa de Tortosa.

Una metgessa de Tortosa, expedientada per un discurs antivacunes

El Col·legi de Metges de Barcelona investiga la doctora Lua Català

El Col·legi de Metges de Barcelona ha obert un expedient a la metgessa tortosina Lua Català per un discurs contrari a les vacunes que la facultativa ha difós a través d'Internet. Així ho publica aquest dissabte, 21 de desembre, el 'Diari de Tarragona', que explica com la doctora protagonitza un vídeo penjat a Internet on afirma que «absolutament totes les vacunes són innecessàries» i que els seus efectes adversos «no es volen reconèixer». Català afirma haver viscut casos «on hi ha hagut una negació absoluta a reconèixer una relació de causa i efecte que era claríssima».

Arran d'aquestes afirmacions, doncs, el Col·legi de Metges de Barcelona ha iniciat una investigació a la doctora Lua Català —nascuda a Tortosa, tot i que actualment resideix a Girona— en el marc del combat de l'entitat contra discursos antivacunes. Fa tan sols uns mesos, el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, es mostrava contundent amb els moviments antivacunes i afirmava que l'administració «ha de perseguir» els que preconitzen aquests discursos i no donar-los «aixopluc» en pro de la llibertat d'expressió.

El president del Col·legi de Metges carrega durament contra el discurs antivacunes

«Les vacunes, juntament amb el clavegueram i la potabilització de l'aigua, és el que ens fa sortir de l'edat mitjana», destacava Padrós en una entrevista amb l'ACN preguntat pels discursos contra les vacunes que han calat en alguns països europeus en els últims anys. Padrós assenyalava que les taxes d'immunització a Catalunya són de les més altes d'Europa i que des del col·legi no tenen la percepció que hagin disminuït, en la línia del que ha anat afirmant Salut Pública.

«Em sembla una immoralitat que hi hagi persones que, sota el principi de la llibertat de pensament i d'expressió, defensin la no vacunació, quan s'han demostrat que les vacunes són eficaces», condemnava el mateix Padrós, preguntat per l'augment en els darrers temps de grups antivacunes en alguns països europeus per raons religioses, ètiques, ideològiques o per por a reaccions adverses. 


Comentaris