Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Mig miler d'alumnes més en el nou curs escolar a les Terres de l'Ebre

Més de 22.000 alumnes tornen aquest dimecres a l'escola
Entrada a l'escola Lluís Viñas de Móra d'Ebre | cedida

 

Aquest dimecres, 12 de setembre, ha començat el nou curs escolar 2018/2019. Les Terres de l'Ebre comptaran amb un increment dels alumnes de primària i, especialment, de secundària, mentre que infantil registra una davallada en les matrícules. En total, més de 22.000 alumnes de totes les etapes de l'educació obligatòria, infantil, primària i secundària s'han trobat aquest matí a les aules, mentre que els 1.558 alumnes matriculats a Batxillerat i els 3.247 dels cicles formatius no començaran fins divendres.

 

Enguany, l'inici del curs ve marcat per l'increment de més de mig miler d'estudiants a les aules de primària i secundària, i la reducció de més d'un centenar d'alumnes d'educació infantil; fet que s'explica per la constant davallada en el padró des del 2010, com a conseqüència de la baixada de la natalitat a la demarcació. Una reducció d'alumnes que, per ara, no compromet el futur de cap centre ebrenc. 

 

D'altra banda, els centres educatius compten enguany amb l'increment d'una vintena de docents, que en el global en sumaran més de 2.300. Aquest estiu, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha invertit 777.000 euros a les Terres de l'Ebre, destinats al manteniment, millora, reforma i ampliació dels centres. El Departament també ha fet una inversió de més de 430.000 euros en la renovació de l'escola de Port-Rodó de Campredó.

 

De la mateixa manera, al llarg del curs entrant es destinaran 1,6 milions d'euros en l'ampliació del col·legi Sant Llàtzer de Tortosa i la remodelació integral de l'escola Lluís Viñas de Móra d'Ebre; unes obres que s'iniciaran a l'octubre i donaran resposta a una demanda històrica de la comunitat educativa del territori.

 

Prop de 82.000 alumnes al Camp de Tarragona

Les comarques tarragonines han començat aquest dimecres les classes amb prop de 82.000 alumnes. Destaca especialment l'increment en més d'un miler dels alumnes de secundària, mentre que el nombre d'alumnes d'infantil i primària es redueix gairebé a la meitat.

 

Els alumnes tarragonins hauran de conviure un any més amb prop de 150 mòduls prefabricats, a l'espera que els projectes per a les seves respectives escoles agafin embranzida després de les aturades patides per l'aplicació de l'article 155 al conjunt de Catalunya.

 

L'Escola de l'Arrabassada de Tarragona, un centre fet només de mòduls prefabricats | TarragonaDigital

 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris