Imatge d'arxiu de l'Ajuntament d'Amposta

Amposta ajorna les activitats d'estiu per reduir la mobilitat i trencar la cadena de contagi dels brots

Se suspenen les visites a la residència d'avis i es reestructura la Policial Local i la Brigada on hi ha hagut positius

El comitè d'emergències municipal de l'Ajuntament d'Amposta ha decidit ajornar durant catorze dies totes les activitats públiques previstes dins del calendari 'Un estiu a la fresca', així com suspendre les visites a la residència d'avis, per reduir el risc de contagi arran dels brots actius que hi ha a la ciutat.

«Seguim mantenint el discurs que no hi ha hagut cap contagi en l'àmbit públic però hem de contribuir a rebaixar la percepció de risc que té la ciutadania i aquestes mesures ajudaran», ha apuntat l'alcalde Adam Tomàs. També s'han reestructurat les plantilles de la Policia Local, que té dos agents contagiats i quatre en quarantena, i de la Brigada municipal, amb un positiu.

Tomàs ha assegurat que el consistori defensa «la seguretat» de les activitats culturals i que no s'ajornen «perquè es pensi que són perilloses». L'alcalde ha assenyalat que «no hi ha hagut contagis en activitats organitzades per l'Ajuntament» però a Amposta segueixen actius tres brots importants, detectats en entorns familiars, dos dels quals preocupen perquè han seguit apareixent positius durant el cap de setmana, derivats dels contactes de les persones contagiades. «Hi ha risc que hi hagi gent que no sigui conscient que és portadora i no volem alimentar la possibilitat que se surti al carrer», ha explicat Tomàs.

L'Ajuntament demana a la ciutadania que «limiti la seva mobilitat i els seus contactes estrets per evitar el risc de propagació del virus». «Hem de contribuir a la baixada del risc de contagi que ja s'ha detectat els últims dos dies i accelerar-la amb menys activitats, fins que es recuperi la normalitat», ha insistit l'alcalde d'Amposta.

Més vigilància i pressió al carrer

També des de divendres la Policia Local d'Amposta, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, han augmentat la seva presència al carrer. Durant el cap de setmana es van interposar 20 denúncies per no fer ús obligatori de la mascareta i altres per incompliment dels horaris de bars i terrasses. «Hem volgut treballar contra la sensació d'immunitat que potser hi ha hagut després de confinament en què molta gent s'ha relaxat. Les mesures que prenem i la pressió que hem augmentat, ajuden també a seguir mantenint la gent en alerta, ja que estem en situació covid i no cal tancar-se a casa però la nova normalitat ha d'anar acompanyada de les mesures de seguretat: mascareta, neteja de mans i distància», ha insistit Adam Tomàs.

Amposta, un brot en seguiment amb 100 positius

Des de l'inici del brot, el municipi acumula 87 casos confirmats per PCR i 100 amb totes les proves, segons les últimes dades facilitades per Salut. El risc de rebrot es troba molt alt, en 328,86. Després d'una pujada forta d'aquest risc, en els últims dies va baixant. La velocitat de propagació és d'1,30; la taxa de confirmats per PCR se situa en 145,16.

Pel que fa a les últimes dades sobre coronavirus a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, aquest dimarts hi ha hagut 11 nous positius confirmats que fan que l'acumulat de casos confirmats per PCR augmenti als 679. El risc de rebrot segueix disparat i passa ja al 151,78, amb tendència a pujar. La taxa de positius confirmats per PCR és de 69,99 i continua pujant la Rt, que marca la corba, que se situa ja a l'1,30. 

Ha estat a la regió sanitària de l'Ebre on aquest dimarts s'ha sumat una nova mort i des de l'inici de l'emergència sanitària ja hi ha hagut 53 defuncions per Covid-19. Ara mateix, a l'Ebre, hi ha 10 pacients ingressats i 3 a l'UCI, i la mitjana d'edat dels casos positius és de 46,62 anys.