GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'augment de visitants i el canvi climàtic obliguen a aplicar mesures a la zona dels Estrets als Ports

S'ha iniciat una campanya per preservar l'equilibri ecològic de la zona
Campanya per preservar la zona dels Estrets als Ports. | Wikipedia

 

El Parc Natural dels Ports inicia una campanya informativa i de sensibilització per conscienciar els visitants de la zona dels Estrets de la necessitat de col·laborar per preservar l'equilibri ecològic de l'indret. L'impacte que provoca la creixent freqüentació de visitants i els efectes del canvi climàtic fan necessària l'aplicació de mesures específiques que garanteixin la conservació dels ecosistemes de la zona. L'objectiu és donar a conèixer els valors del parc natural i, alhora, fomentar les pautes de bona conducta que ajudin a mantenir l'ecosistema

 

Portar el gos lligat, respectar la regulació de l'escalada, emportar-se la brossa o no fer soroll són algunes de les recomanacions que es volen remarcar amb aquesta campanya, que pretén que els visitants d'aquest indret assumeixin un paper actiu i responsable envers la conservació de l'entorn.

 

Control del bany dels visitants de la zona

També es vol fer incís en el control del bany dels visitants, una activitat regulada a tot el Parc Natural dels Ports des de l'aplicació del Decret sobre activitats fotogràfiques, científiques i esportives que poden afectar les espècies de la fauna salvatge l'any 1992. L'estiu passat, es va acordar posar en marxa la regulació del bany al Toll Blau, al riu dels Estrets, i al Toll del Vidre, al riu de l'Algars, els dos únics llocs al Parc on es permet el bany actualment i on es va instal·lar la senyalització pertinent.

 

A més, durant alguns dies d'aquest mes d'agost s'ubicaran informadors als dos accessos principals al parc (l'aparcament dels Biarnets i l'aparcament de Lliberós) i s'oferiran visites guiades gratuïtes per posar en relleu l'alt valor ecològic i paisatgístic d'aquest indret, per mitjà d'una activitat de senderisme que tindrà lloc els dies 14 i 15 d'agost.

 

La zona dels Estrets va ser declarada com a Refugi de Fauna Salvatge per a la preservació de les comunitats animals que hi viuen l'any 2006 i també s'ha reconegut a escala europea, donat que conté hàbitats d'interès comunitari i espècies amenaçades. Per aquest motiu, l'indret es protegeix gràcies a ser declarat com a Zona d'Interès Geològic, Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i Zona d'Especial Conservació (ZEC).