Mor Trini Forés als 96 anys, una de les icones de la resistència pacífica l'1-O a la Ràpita

Ella i la seva germana van plantar cara a la Guàrdia Civil quan anaven a votar
Imatge del moment en què les dues germanes topen amb els antiavalots | TV3 / Ariadna Rodríguez

 

Trini Forés, veïna de Sant Carles de la Ràpita, ha mort als 96 anys. La rapitenca, juntament amb la seva germana petita, la Teresa, es va convertir en una icona de l'1-O en la resistència pacífica davant a la Guàrdia Civil quan van entrar a la població per impedir la votació.

 

La Trini i la Teresa anaven caminant agafades del braç, camí al pavelló firal, el col·legi electoral del municipi del Montsià. En el seu trajecte cap a votar, les dues germanes es van topar amb el gran desplegament d'antiavalots de la policia espanyola. L'escena va ser enregistrada en vídeo i es pot veure com les germanes Forés es mostren fermes, entre incrèdules i impassibles davant la presència de la policia espanyola.

 

Dies després, al documental «Marcats per l'1 d'octubre» del '30 minuts' de TV3, les dues germanes eren entrevistades. «No en tenia, de temor, no. Perquè dic 'si mos peguen, m'hi tornaré'», explicava la Trini al programa. La seva germana, la Teresa, es preguntava «Jo vaig pensar 'Jo no faig cap mal a ningú. I per què m'han de fer res, a mi?' No en vaig tindre de por, no».

 

Torra i Puigdemont mostren el seu condol a les xarxes

El president de la Generalitat, Quim Torra, així com l'expresident Carles Puigdemont, han lamentat la mort de la Trini Forés i han enviat el seu suport als familiars a través de les xarxes socials.

 

 

"❗MALA NOTÍCIA: Tanca una important empresa a Tortosa" "El Copate tindrà un pressupost de 15,4 MEUR l'any vinent i contractarà un gerent"