PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

Nou contracte de neteja viària i nous vehicles a Tortosa

Durant aquest mes d’agost s’implementarà el 70% de la nova flota de neteja amb nova imatge i amb el lema «Estima Tortosa. Amb tu, més neta»
Campanya 'Estima Tortosa. Amb tu, més neta' de Tortosa | Cedida

  

Aquest dimecres l’ajuntament de Tortosa ha signat el nou contracte de neteja viària i recollida i gestió de residus amb Acciona, l’empresa adjudicatària del servei.

 

Durant les setmanes vinents es farà la implementació d’aquest servei de manera progressiva, tot i això, ja s'han posat en marxa tres noves escombradores de neteja viària, cinc vehicles elèctrics i s'incorporarà una unitat d'aigua a pressió que complementarà la neteja exterior als punts més crítics.

 

També es preveu que durant aquest mes d'agost s'implementi el 70% de la nova maquinària del servei i que estigui completament operativa al setembre. A més a més, s’instal·laran noves papereres per tot el municipi,  unes 400 durant aquest 2018.

 

Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, ha destacat que aquest és un dels contractes més importants que farà en els pròxims anys la ciutat. El contracte determina una adjudicació per 10 anys i 22,9 milions d'euros, a més d’un canvi i ampliació del servei de neteja i de recollida de residus tant a la ciutat com als cinc pobles.

 

Nova flota de neteja a Tortosa a partir d’aquest agost

Amb aquest nou contracte s’incrementa un 60% les hores de treball i de plantilla, que passarà de 30 a 48 operaris. També es disposarà de nous instruments i material: cinc noves escombradores que se sumen a les tres existents, més una fregadora, una unitat de pressió que complementa la neteja exterior als punts més crítics, un camió de reg, dues aspiradores i sis vehicles elèctrics que entraran en funcionament a finals d’any.

 

A més a més, la recollida de residus es veurà afavorida amb 139 illes de contenidors completes i 7 noves illes soterrades, amb l'objectiu de passar en els pròxims 10 anys  del 25,28% de taxa de recuperació al 60%.

 

Per garantir l’augment de la taxa de recuperació s’aposta per les illes de contenidors unificades, fer més campanyes d'informació i prevenció, per la implementació de l'educador ambiental i per la millora de la gestió de la deixalleria.

 

Vista de Tortosa amb el Castell de la Suda | Tortosa Turisme

 

«Estima Tortosa. Amb tu, més neta» per implicar a la ciutadania

Alhora aquest nou servei de neteja també ha estrenat nova imatge amb el lema «Estima Tortosa. Amb tu, més neta» per tal d’implicar a la ciutadania en el manteniment i bona gestió dels espais públics. L’alcaldessa de Tortosa afirma que «Volem que la gent se senti seva la ciutat i que ens ajudi a tenir una ciutat més cívica i millor».

 

El contracte ha estat signat per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, conjuntament per Domingo Tomàs, regidor de Serveis, i Juan José Fernández i Javier Mínguez, representants de l'empresa adjudicatària del servei, Acciona.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris