Ginestar posa el nom de Neus Català i Muriel Casals a dos carrers

El municipi de la Ribera d'Ebre homenatja les dues catalanes per la seva contribució a la història recent de Catalunya
En l'acte ha participat la filla de Neus Català, Margarita | Ajuntament de Ginestar

 

El municipi de Ginestar, de la Ribera d'Ebre, ha rebatejat dos carrers per dedicar-los a l'economista i professora, Muriel Casals, i a la supervivent dels camps d'extermini nazis i activista antifeixista, Neus Català. El carrer Cid i el carrer Pelai del municipi han canviat de nom des d'aquest cap de setmana, quan es va celebrar l'acte «dos dones, dos carrers», amb la participació de familiars i amics de les homenatjades, i representants polítics i d'Òmnium Cultural, entitat que va presidir Casals.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Muriel Casals posa nom a un carrer de Ginestar | Ajuntament de Ginestar

 

Amb aquesta acció s'ha commemorat la contribució de totes dues en la història recent del país. Les frases «Nosaltres som el somni» de Casals, i «Ni puc ni vull oblidar» de Català destaquen a les noves plaques que s'han col·locat.

 

«Dos carrers, dos dones» 

En un acte molt emotiu, el poble de Ginestar ha posat noms de dona a dos carrers del municipi. La presidenta d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre, Dolors Roo, ha recordat Muriel Casals i el seu lligam amb el territori ebrenc. En aquest sentit, també ha volgut felicitar el municipi riberenc per ser el primer municipi de la zona en posar el nom d'un carrer a Casals. També ha participat en l'acte la diputada al Parlament de Catalunya, Irene Fornós, parlant de Muriel i de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.

 

La presidenta d'Òmnium a les Terres de l'Ebre ha participat en l'acte a Ginestar | Ajuntament de Ginestar

 

 

D'altra banda, en l'acte de rebatejar el carrer amb el nom de Neus Català, la seva biògrafa, Elisenda Belenguer, ha emocionat a tots els presents en explicar-los-hi que la Neus també els hi diria que el carrer també és per a totes les supervivents dels camps. La filla de Català, va explicar l'anècdota que la seva mare li contava que anava a Ginestar per festes.

 

Ginestar ha rebatejat un carrer amb el nom de Neus Català | Ajuntament de Ginestar

 

S'han rebatejat dos carrers de Ginestar en l'acte «Dos dones, dos carrers» | Ajuntament de Ginestar

 

La biògrafa de Neus Català ha participat en l'acte celebrat a Ginestar | Ajuntament de Ginestar