Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MINUT A MINUT

Comença la jornada d'eleccions municipals d'aquest 26-M

No descarten sol·licitar la declaració de zona catastròfica per a l'Ebre

El Govern català s'ha posat a treballar amb els ajuntaments del Montsià i el Baix Ebre per avaluar els danys causats
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha visitat la zona afectada per la llevantada a les Cases d'Alcanar | ACN

 

El vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, s'ha reunit amb els ajuntaments de les zones afectades per la llevantada a les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, no es descarta sol·licitar la declaració de zona catastròfica per a les comarques del Baix Ebre i el Montsià si, un cop inventariats els danys de la llevantada a aquesta zona, permet oferir «millors solucions» per reparar els desperfectes acumulats en aquestes comarques.

 

Aragonès no descarta declarar zona catastròfica les comarques de l'Ebre

Després de tots els desperfectes que ha causat la llevantada a les Terres de l'Ebre, el vicepresident de la Generalitat s'ha reunit amb l'Ajuntament d'Alcanar, el municipi més afectat pel temporal, i membres del sector primari de la zona per començar a peritar al detall tots els incidents derivats de les fortes pluges de divendres. A més, també ha visitat la zona més afectada de les Cases d'Alcanar. 

 

Tanmateix, Pere Aragonès, també ha participat en la reunió que han tingut els alcaldes dels municipis afectats que ha tingut lloc al Consell Comarcal del Montsià, on s'han avaluat les afectacions per la llevantada.  En aquest sentit, els ha fet saber que el Govern es compromet a començar a treballar immediatament per recuperar camins i vies de circulació que van quedar malmeses a causa de les pluges viscudes. Aragonès ha apuntat que la reunió d'alcaldes realitzada a Amposta servirà per avaluar «en detall», conjuntament amb les administracions locals, «tots els desperfectes». 

 

Algunes de les accions que es duran a terme seran «necessàries a molt curt termini», com arreglar camins i donar les màximes facilitats per recuperar les vies de circulació. Aquestes intervencions començaran a fer la pròxima setmana. D'altra banda, n'hi ha que es faran a mig termini  «sent conscients que estem davant d'un fenomen climàtic i que probablement la freqüència d'esdeveniments com aquests incrementin els pròxims anys», ha explicat el vicepresident. També ha afegit que «volem ajudar a fer que  la resposta sigui la més ràpida possible i això és immediat»

 

Un cop avaluats els danys que s'han realitzat a les diferents poblacions, caldrà escollir quina és «la millor resposta» i no es descarta sol·licitar la declaració de zona catastròfica a les comarques de les Terres de l'Ebre afectades. «Cada actuació que fem comportarà conseqüències en l'àmbit tècnic i indemnitzacions i cal fer molt bé el peritatge, que seguirem fent els pròxims dies. Si aquesta via permetés millors solucions, ho sol·licitaríem», ha declarat Aragonès.

 

Aragonès, acompanyat de veïns del municipi, ha vist les destrosses que hi ha hagut a Alcanar | ACN

 

Comentaris