GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El nou alcaldable del PP a Tortosa obre una crisi als conservadors tortosins

L'encara regidor dels populars al consistori tortosí, Xavier Dalmau, anunciarà públicament que abandona el PP
Imatge d'arxiu d'un acte amb mitjans de comunicació de l'encara regidor del PP a Tortosa, Xavier Dalmau. | Facebook/ PP Tortosa

 

El Partit Popular de Tarragona ha anunciat, aquest dimecres, sis de març, el seu nou candidat de cara a les eleccions municipals del 26 de maig a Tortosa. Els conservadors han apostat per un nou perfil, Tonyo Vallès, «pròxim a noms històrics del PP a Tortosa», segons han indicat a aquest mitjà diferents fonts consultades. 

 

 

L'actual regidor del PP a l'ajuntament de Tortosa, Xavier Dalmau, posarà, d'aquesta manera, punt final a vuit anys com a membre del consistori tortosí. Dalmau es va presentar com a candidat dels populars per primera vegada l'any 2011, obtenint un regidor, i va repetir a la següent convocatòria, any 2015, tornant a aconseguir l'acta de regidor en quedar darrera força. 

 

Diferents fonts consultades per aquest mitjà han traslladat el seu malestar per aquests fets, ja que entenen que es tracta «d'unes formes dictatorials on ens marquen els candidats i nosaltres no podem dir res. Ens imposen la gent com volen». Així mateix, també han apuntat que «no es descartable que finalment en Xavier Dalmau presenti llista pròpia. Hi ha temps fins al 15 d'abril per registrar-la». Dalmau anunciarà públicament que abandona el Partit Popular.

 

Un mandat d'enfrontament intern

Amb el canvi de candidat, el Partit Popular vol passar pàgina a un mandat municipal marcat, clarament, per l'enfrontament intern entre qui fou el president local del partit a Tortosa, Jaume Solé, i el seu regidor, Xavier Dalmau. Solé va anunciar l'any 2018 que abandonava el Partit Popular perquè entenia que Dalmau «no havia complert l'acord que l'obligava, a mitjan mandat, a deixar l'acta i permetre'm ser regidor».

 

Solé ha rebut de manera contundent al nou candidat dels conservadors catalans assegurant, en un escrit al seu perfil personal de 'Facebook', que «en els vuits anys que vaig ser afiliat del PP, mai vaig veure al suposat Tonyo oferint la seva ajuda al partit, potser perquè estava molt ocupat donant suport a Ciutadans».

 

«Li desitjo sort», ha afegit Solé, «perquè la necessitarà, ja que es converteix en candidat d'un partit que no existeix. I no existeix perquè no té junta, ni òrgans, ni estructura i perquè els darrers quatre anys ha sigut un recurs econòmic d'un regidor independent, Xavier Dalmau, que l'ha utilitzat per al seu propi benefici, votant a favor, i abstenint-se, de propostes nacionalistes i d'esquerres». 

 

En les darreres setmanes, Solé s'ha posicionat, i deixat veure, en diferents actes de la formació d'ultradreta Vox a Terres de l'Ebre. El darrer, aquest dilluns 4 de març, en una visita a L'Ametlla de Mar on, qui fou president del PP tortosí, acompanyava a la presidenta provincial de Vox, Isabel Lázaro, i la política pròxima als ultradretans, poques setmanes després d'haver abandonat el PP, Judith Heras, antiga regidora del PP a Tarragona, entre altres càrrecs públics. 

 

D'esquerra a dreta, Isabel Lázaro, presidenta provincial de Vox Tarragona; Jaume Solé, antic president del PP de Tortosa i pròxim a Vox; i Judith Heras, històrica del PP de Tarragona i actualment també pròxima a Vox. | Facebook/Jaume Solé

 

Jaume Solé ha resumit, públicament, la seva visita amb Vox a L'Ametlla de Mar de la següent manera: «Hoy en L'Ametlla de Mar, punta de lanza de las Tierras del Ebro como Don Pelayo en Covadonga. A la reconquista!».

 

També et pot interessar: