ÚLTIMA HORA

Sánchez avisa que el confinament es podria allargar encara més

Liciten les obres de millora del ramal ferroviari entre Tortosa i l'Aldea

El pressupost de les obres supera els 960.000 euros i s’ha establert un termini d’execució de quatre mesos
Adif renovarà el ramal ferroviari que uneix Tortosa i l’Aldea | Google Maps

 

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha licitat les obres de millora del ramal ferroviari entre Tortosa i l’Aldea, al Baix Ebre, per on circulen els serveis de la línia R16 de Rodalies. L’actuació permetrà renovar la via amb la instal·lació d’un nou carril en els més de tretze quilòmetres de tram i la substitució de més de 3.000 travesses. El pressupost de les obres supera els 960.000 euros i s’ha establert un termini d’execució de quatre mesos.

 

 

Segons Adif, la voluntat és «optimitzar» l’estat d’aquestes instal·lacions, augmentant «els paràmetres de qualitat, disponibilitat i solidesa», i contribuir alhora a millorar «el confort, la seguretat i la regularitat del tràfic ferroviari». Recentment, Adif també ha adjudicat el desmantellament de l'enclavament i els serveis ferroviaris que estan situats als terrenys de l'antiga via de Tortosa, al centre de la ciutat, entre el pas de vianants de l'estació i el parc Teodor González. L'actuació és el pas previ perquè l'Ajuntament pugui adquirir els solars i desenvolupar-hi el pla de millora que preveu el POUM.

El pressupost de les obres supera els 960.000 euros i s’ha establert un termini d’execució de quatre mesos | Google Maps

 

No preveuen incorporar trens d'alta velocitat low cost al Corredor Mediterrani

El Corredor Mediterrani no tindrà, de moment, trens d'alta velocitat de baix cost com els que es posaran en marxa, abans de 2020, als cinc corredors de l'Estat espanyol. Així ho ha anunciat el govern espanyol en resposta a una pregunta del grup valencià Compromís al Senat, sobre l'entrada en funcionament dels anomenats combois 'EVA'.

 

La voluntat del Ministeri de Foment seria posar-los en marxa just abans de la liberalització ferroviària aquest any i que les empreses públiques puguin oferir el servei quan entri la competència. L'oferta, però, es limitarà de moment als trams entre Madrid-Barcelona, Madrid-València, Madrid-Sevilla, Madrid-Màlaga i Madrid Alacant, però en cap cas Barcelona-València, o viceversa.

Més notícies de la categoria Terres de l'Ebre