Surten a la llum justificants de subvencions de JxTortosa a través de l'empresa del cunyat de l'alcaldessa

Entre els anys 2015 i 2018 es van justificar als voltants de 39.000 euros
JxCat justificava subvencions amb factures del cunyat de Roigé | ACN

 

El passat mes de gener, TarragonaDigital explicava la mala maror política que hi havia a Tortosa. El motiu principal era la justificació de les assignacions municipals que reben els diferents grups polítics que conformen el consistori de la capital del Baix Ebre i concretament als anys 2015, 2016 i 2017. En aquest sentit, cada mes i pel funcionament intern dels grups municipals es donava una quantitat econòmica que superava els 300 euros, com a mínim.

 

Ara, 'eldiario.es', treu a la llum el cas de Junts per Tortosa ‚ÄĒCiU-PDeCAT en el moment dels fets‚ÄĒ qui va rebre durant aquesta passada legislatura una mica m√©s de 45.000 euros i la sorpresa ha estat en la justificaci√≥ de les despeses. Les factures provenien, majorit√†riament, d'un estudi d'interiorisme de Tortosa a nom de Jordi Sim√≥, cunyat de la portaveu del grup municipal, en aquell moment governat per Ferran Bel, i actual alcaldessa del municipi ebrenc. 

 

Embolic a Junts per Tortosa

El cas es recupera ara despr√©s que la Comissi√≥ de Transpar√®ncia catalana (GAIP) ha acordat reclamar la incoaci√≥ d'un expedient sancionador contra l'Ajuntament de Tortosa per haver amagat els documents que justifiquen les subvencions cobrades pels grups municipals. En aquest sentit, s'estaria vulnerant la llei de transpar√®ncia i seria considerada com una infracci√≥ ¬ęmolt greu¬Ľ.

 

En un informe al qual ha tingut acc√©s el citat mitj√†, el grup de municipal de Meritxell Roig√© va cobrar 39.436 euros, entre 2015 i 2018, gr√†cies a les factures realitzades per l'empresa del seu cunyat, on surt com a administrador √ļnic i on havia treballat tamb√© l'esp√≤s de l'actual alcaldessa tortosina. Els treballs que s'havien justificat pertanyien a la gesti√≥ de les xarxes socials, tot i ser una empresa de mobles i disseny d'interiors. 

 

En aquest sentit, la GAIP assenyala a l'ajuntament com a membre obstructiu per amagar les justificacions econòmiques de les subvencions rebudes pels grups. Entre aquests documents, hi hauria les factures emeses a 'L'Espai arquitectura i interiorisme 21 SL', empresa de Jordi Simó, cunyat de Meritxell Roigé.

 

Pagaments mensuals a l'empresa

La pregunta que gira al voltant d'aquesta q√ľesti√≥ √©s per qu√® una empresa d'interiorisme i mobles facturava per temes de xarxes socials, SEO i altres temes relacionats amb la inform√†tica. Segons la comptabilitat a la qual ha tingut acc√©s 'eldiario.es', l'ajuntament governat per Ferran Bel, durant els anys 2016, 2017 i 2018 feia factures mensuals, als voltants dels 500 euros, a l'empresa vinculada a Meritxell Roig√©, a m√©s d'altres conceptes variables.

 

L'any 2015 es van facturar un total de 2.994,75 euros per treballs de disseny, gestió i manteniment de xarxes socials, essent l'etapa on menys es va justificar mitjançant 'L'Espai arquitectura i interiorisme 21 SL'. A partir de 2016, les factures van ser periòdiques i ja hi ha pagaments mensuals, entre 544,5 euros i 1.815 euros, amb un pagament final de 2.359,34, sumant 14.020,29 euros en tot l'any. L'any 2017 es van facturar un total de 10.648 euros i el 2018 11.773,3 euros.

 

CiU-PDeCAT Tortosa contabilidad

  

Infogram

Més notícies de la categoria Terres de l'Ebre