Surten a la llum justificants de subvencions de JxTortosa a través de l'empresa del cunyat de l'alcaldessa

Entre els anys 2015 i 2018 es van justificar als voltants de 39.000 euros
JxCat justificava subvencions amb factures del cunyat de Roigé | ACN

El passat mes de gener, TarragonaDigital explicava la mala maror política que hi havia a Tortosa. El motiu principal era la justificació de les assignacions municipals que reben els diferents grups polítics que conformen el consistori de la capital del Baix Ebre i concretament als anys 2015, 2016 i 2017. En aquest sentit, cada mes i pel funcionament intern dels grups municipals es donava una quantitat econòmica que superava els 300 euros, com a mínim.

Ara, 'eldiario.es', treu a la llum el cas de Junts per Tortosa —CiU-PDeCAT en el moment dels fets— qui va rebre durant aquesta passada legislatura una mica més de 45.000 euros i la sorpresa ha estat en la justificació de les despeses. Les factures provenien, majoritàriament, d'un estudi d'interiorisme de Tortosa a nom de Jordi Simó, cunyat de la portaveu del grup municipal, en aquell moment governat per Ferran Bel, i actual alcaldessa del municipi ebrenc. 

Embolic a Junts per Tortosa

El cas es recupera ara després que la Comissió de Transparència catalana (GAIP) ha acordat reclamar la incoació d'un expedient sancionador contra l'Ajuntament de Tortosa per haver amagat els documents que justifiquen les subvencions cobrades pels grups municipals. En aquest sentit, s'estaria vulnerant la llei de transparència i seria considerada com una infracció «molt greu».

En un informe al qual ha tingut accés el citat mitjà, el grup de municipal de Meritxell Roigé va cobrar 39.436 euros, entre 2015 i 2018, gràcies a les factures realitzades per l'empresa del seu cunyat, on surt com a administrador únic i on havia treballat també l'espòs de l'actual alcaldessa tortosina. Els treballs que s'havien justificat pertanyien a la gestió de les xarxes socials, tot i ser una empresa de mobles i disseny d'interiors. 

En aquest sentit, la GAIP assenyala a l'ajuntament com a membre obstructiu per amagar les justificacions econòmiques de les subvencions rebudes pels grups. Entre aquests documents, hi hauria les factures emeses a 'L'Espai arquitectura i interiorisme 21 SL', empresa de Jordi Simó, cunyat de Meritxell Roigé.

Pagaments mensuals a l'empresa

La pregunta que gira al voltant d'aquesta qüestió és per què una empresa d'interiorisme i mobles facturava per temes de xarxes socials, SEO i altres temes relacionats amb la informàtica. Segons la comptabilitat a la qual ha tingut accés 'eldiario.es', l'ajuntament governat per Ferran Bel, durant els anys 2016, 2017 i 2018 feia factures mensuals, als voltants dels 500 euros, a l'empresa vinculada a Meritxell Roigé, a més d'altres conceptes variables.

L'any 2015 es van facturar un total de 2.994,75 euros per treballs de disseny, gestió i manteniment de xarxes socials, essent l'etapa on menys es va justificar mitjançant 'L'Espai arquitectura i interiorisme 21 SL'. A partir de 2016, les factures van ser periòdiques i ja hi ha pagaments mensuals, entre 544,5 euros i 1.815 euros, amb un pagament final de 2.359,34, sumant 14.020,29 euros en tot l'any. L'any 2017 es van facturar un total de 10.648 euros i el 2018 11.773,3 euros.

CiU-PDeCAT Tortosa contabilidad

  

Infogram

"🔴 El Govern contraataca pel tall a la C-12 en protesta pels ajuts de l'incendi" "🐙 Els pescadors de l'Ebre volen garantir el futur de la pesca tradicional del pop de roca"