Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Pengen una pancarta de «República Catalana» a un pont de l'N-340 a Alcanar

La pancarta la va penjar el Moviment Republicà Català aquest divendres a la tarda
Una imatge de la pancarta que ha aparegut penjada aquest divendres a la tarda. | Moviment Republicà Català

 

Els vehicles que, aquest divendres 7 de setembre a la tarda, procedien del País Valencià i accedien a les comarques de Tarragona a través de la carretera N-340, se sorprenien amb la benvinguda independentista que podien veure tan bon punt creuaven el 'límit' entre les demarcacions de Castelló i Tarragona. Poc després de dos quarts de sis de la tarda, un grup de persones va penjar del pont de la cimentera d'Alcanar, just per sobre de l'N-340, una immensa pancarta, de color groc i amb lletres negres, on es podia llegir «República Catalana».

 

Una pancarta a un dels ponts de l'N-340 a Alcanar, una reivindicació més

La imatge la va difondre a través de Facebook i de Twitter una plataforma anomenada Moviment Republicà Català, i s'hi pot veure la immensa pancarta i una desena de persones que, de lluny, saluden a la càmera poc després d'haver-la penjat. Es tracta, doncs, d'una nova acció reivindicativa més en defensa de la independència de Catalunya, aquest cop en un dels accessos més concorreguts del país, i en especial en divendres a la tarda, en plena operació sortida prèvia al cap de setmana.

 

Segons el mateix Moviment Republicà Català va explicar a través de les xarxes socials, s'han establert torns per tal de vigilar la pancarta i evitar que ningú no la pugui treure. Des de les xarxes s'ha fet una crida per unir-se a a aquests «torns de vigilància». El cartell és molt gran: fa 36 metres de llargada i, a més, segons han explicat, a les nits s'il·lumina i fa visible la inscripció que duu, «República Catalana».

 

No era aquesta la primera notícia de divendres al voltant de símbols independentistes a les Terres de l'Ebre. A mig matí d'aquest 7 de setembre, havia transcendit que el jutjat número 1 de Falset havia decidit arxivar la denúncia contra catorze persones que havien arrencat llaços grocs en diversos municipis de la Ribera d'Ebre —com ara Móra d'Ebre, Móra la Nova o Tivissa—, però també del Baix Camp, com ara Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Comentaris