Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Una pedregada afecta 2.500 hectàrees d'arrossars al Montsià

Els danys causats van des del 40% fins a la pèrdua total de la collita
Els arrossars del Delta de l'Ebre es van veure afectats per la granissada | ACN

 

El temporal viscut ahir dimecres, 5 de setembre, ha afectat unes 2.500 hectàrees d'arrossars del Delta de l'Ebre, a causa de la inusual pedregada que va caure al territori ebrenc. Aquest mal temps ha coincidit amb l'inici de la campanya de la sega al Montsià i ha deixat destrosses als camps de conreus, quan s'esperava una excel·lent temporada d'arròs.

 

Les tempestes afecten els arrossars del Montsià

La tempesta que va haver-hi durant el dia d'ahir va deixar danys a diferents zones de les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, aquest mal temps va escombrar el terme de Sant Carles de la Ràpita, a més d'afectar, parcialment, el municipi d'Amposta, fins al Poblenou del Delta i el Camí del Pas.

 

Així doncs, la granissada que va caure al terreny, ho va fer de forma molt intensa i localitzada, la qual va colpejar les espigues i va fer caure els grans d'arròs a terra, en el pitjor dels moments, ja que es començava la temporada de sega d'aquest producte.

 

El responsable de Sectors Agrícoles d'Unió de Pagesos, Rafel Verdiell, ha explicat que «l'afectació mitjana se situa sobre el 40%, tot i que hi ha finques on les pèrdues arriben al 100%». Aquest és el cas de la varietat d'arròs bomba, la qual estava a punt de segar-se i la malmesa pot arribar al 100% de la collita i, per tant, aquests camps no es podran segar.

 

En aquest sentit, s'ha lamentat que s'hagi produït aquesta tempesta en un moment clau de la campanya, ja que, abans de la tempesta, les previsions apuntaven que enguany es recollirien unes 140.000 tones d'arròs, un 20% més que en l'anterior collita.

 

A més, el sindicat Unió de Pagesos demanarà al Departament d'Agricultura que faci una valoració ràpida i acurada dels danys, perquè la pagesia afectada pugui ser indemnitzada de manera justa. Tanmateix, demanaran una adequació dels mòduls de l'IRPF per compensar les pèrdues.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris