Professionals de salut mental atendran a Tortosa adolescents amb problemes d'addicció

La Unitat pretén optimitzar i millorar l'atenció de trastorns greus per consum de substàncies
Professionals de salut mental atendran a Tortosa adolescents amb problemes d'addicció | Pixabay

 

Salut ha posat en marxa a Tortosa el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil i el Centre d'Atenció i Seguiment a les Addiccions. La unitat funciona des del mes de juny amb protocols de tractament compartit, consultories i distribució de flux de pacients i està formada per professionals de salut mental i d'addiccions.

 

El centre atendrà patologies psiquiàtriques infantils i juvenils, a menors de 18 anys, i també trastorns causats per consum greu de substàncies. L'organització funcional integrada millora la detecció de conductes de risc i permet desenvolupar estratègies d'intervenció precoç.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

També s'oferirà un programa de tractament especialitzat, intensiu, immediat i eficaç per a adolescents amb problemes d'addicció o patologia dual -addicció i trastorn-. La unitat es crea a partir de l'augment del nombre d'adolescents amb problemes de consum de tòxics que atenia el CAS. L'any passat, una trentena de joves.