Pla mitjà d'un professional del CatSalut duent a terme una prova PCR de coronavirus a una veïna de Sabadell. Imatge del 7 d'agost de 2020.

Salut confirma que es farà un cribratge massiu a Benifallet aquesta setmana

Amb catorze casos positius confirmats, la conselleria, per petició de l'Ajuntament, fa una «cerca activa» i extensiva per trobar pacients asimptomàtics

La directora de la conselleria de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha confirmat un cribratge massiu per aquesta setmana a una les localitats més afectades pels brots de Covid-19 del Baix Ebre. Es tracta de Benifallet, on s'han registrat fins a catorze casos en els darrers dies, fet que ha obligat l'Ajuntament a tancar aquest cap de setmana les dues atraccions turístiques principals del poble: les Coves Meravelles i el Llagut.

De fet, el mateix consistori havia demanat a la conselleria la realització massiva de proves PCR al municipi, que finalment podria iniciar-se el dimarts a la tarda o dimecres al matí. En les properes hores es concretarà el lloc i l’hora en què es cridarà el conjunt de la població a fer-se la prova de manera voluntària.

Una «cerca activa» i extensiva per localitzar asimptomàtics

Lleixà ha explicat que en els darrers dies ja s’havia activat el protocol i s’estava revisant la situació dels contactes estrets dels positius, una vintena, alguns d'ells residents d'altres municipis, i tots en aïllament. Ara es fa una crida extensiva a tot el municipi amb la intenció de fer una «cerca activa» de persones asimptomàtiques, tal com ha aclarit la responsable de Salut a les Terres de l'Ebre.

Lleixà ha apuntat que el brot de Benifallet ha afectat els municipis de Xerta i el Pinell de Brai, on hi ha dos brots confirmats, el primer amb set positius i el segon amb quatre. Els primers es van detectar en un restaurant del poble. 


Comentaris