Salvament Marítim salva una nena de 4 anys a la platja del Trabucador, a la Ràpita

La nena, que anava en flotador, havia sigut arrossegada pel corrent
La nena s'ha endinsat al mar mentre anava a sobre d'un flotador. | Salvament Marítim

 

Salvament Marítim ha salvat una nena de 4 anys que havia sigut arrossegada pel corrent a la platja del Trabucador, a Sant Carles de la Ràpita, la tarda d'aquest dimarts, 17 de juliol. La nena anava sobre un flotador amb forma d'unicorn quan el mar l'ha començat a arrossegar cap endins, a l'interior de la Badia dels Alfacs. De seguida, la mare de la petita ha avisat els serveis d'emergències uns minuts després de les tres de la tarda, just després de perdre la nena de vista i avisant que la petita no sabia nedar. 

Els serveis d'emergència han buscat la nena per mar i aire a la platja del Trabucador

En rebre l'avís a través del telèfon d'emergències 112, s'han mobilitzat diversos efectius de Salvament Marítim, la Policia Local de Sant Carles de la Ràpita, els Mossos d'Esquadra, la Creu Roja, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, i també la Guàrdia Civil. Salvament Marítim ha activat una dotació marítima, la Salvamar Achernar, i també una d'aèria, l'helicòpter Helimer 220. Cal destacar que la platja del Trabucador és una platja natural que no disposa de servei de socorrisme. 

 

L'embarcació Salvamar Archenar ha localitzat la petita en bon estat, a uns metres del flotador. | Arxiu Salvament Marítim

 

Salvament Marítim ha localitzat el flotador i després la nena

En un primer moment, al cap d'uns quaranta minuts de sortir, al voltant de tres quarts de quatre de la tarda, l'embarcació Salvamar Achernar ha localitzat el flotador, però la nena no hi era. Uns minuts després, finalment sí que han pogut localitzar la petita, que es trobava a uns metres del flotador, bracejant. L'embarcació ha rescatat la nena de l'aigua i l'ha dut a la platja, on ha sigut atesa pel Sistema d'Emergències Mèdiques. Finalment, la menor ha sigut traslladada amb ambulància al CAP de Sant Carles de la Ràpita, acompanyada de la seva mare, per fer-li una revisió mèdica més exhaustiva. Afortunadament, la nena es troba en bon estat. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!