La Ràpita reclama la represa de les obres de restitució del Trabucador aturades pel coronavirus

L'alcalde Josep Caparrós reivindica que es reprengui el Pla de la Taula de Consens del Delta quan la situació ho permeti
La Ràpita reclama a Costes la represa de les obres de restitució del Trabucador | Arxiu

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, ha demanat al govern central i al Servei de Costes de l'estat espanyol que es reprenguin «el més aviat possible» les obres de restitució de la barra del Trabucador, aturades des de l'inici de la pandèmia. «Reclamem que tan bon punt sigui possible es torni a l'activitat. És necessari fer aquesta actuació d'urgència», ha dit.

Les obres de consolidació de la barra del Trabucador havien de començar el 17 de març. Preveien aportar 120.000 metres cúbics de sorra per habilitar un braç de 50 metres d'amplada i tenien un cost de 700.000 euros. Caparrós ha recordat que el trencament del Trabucador «té conseqüències directes en l'economia local».

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita ha recorcat que el Trabucador trencat afecta a les Salines de la Trinitat, al moviment turístic de la zona i al sector de la pesca i dels mariscadors, ja que suposa un canvi estructural de la badia dels Alfacs. Caparrós ha reivindicat que no es «demorin indefinidament» les accions previstes al pla de la Taula de Consens del Delta, presentat el 29 de gener.

"El benefici milionari que reclamava Florentino Pérez pel Castor" "Tortosa: Les obres de la plaça de la catedral, aturades"