Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Societat Civil Catalana recordarà, a Tortosa, «l'intent de cop d'Estat»

La plataforma constitucionalista reunirà a PSC, PP i Ciutadans en un acte que se celebrarà aquest divendres | L'ANC rebutja valorar-ho i sosté que «nosaltres actuem en positiu»
L'expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, serà un dels ponents de la jornada   | CatalunyaDiari.cat

 

Societat Civil Catalana celebrarà aquest divendres, 7 de setembre a Tortosa, per una banda, el IV aniversari de l'organització a Terres de l'Ebre i, per l'altra, el que han anomenat com 'Els fets de setembre. Un cop a la democràcia'. Es tracta de dues ponències, amb diferents assistents, mitjançant les quals i en declaracions de Robert Albiol, coordinador de l'agrupació ebrenca de Societat Civil, a TarragonaDigital, «pretenem recordar el que van ser les lleis de desconnexió aprovades pel Parlament el 6 i 7 de setembre, que no van ser cap altra cosa que un intent de cop d'Estat».

 

L'acte es durà a terme al Centre Cívic de Ferreries i la primera xerrada, que servirà de commemoració, porta per títol 'Quan succeix l'inesperat. El naixement de SCC a Terres de l'Ebre'. En aquesta presentació hi intervindran Josep Ramon Bosch, expresident de SCC i actual president de la Fundació Joan Boscà; Joaquim Coll, exvicepresident de SCC; Robert Albiol, coordinador de l'agrupació i Ricard Lleixà, secretari de l'agrupació. El plat fort, políticament parlant, arribarà a l'hora del col·loqui. Societat Civil Catalana reunirà a PSC, PP i Ciutadans per parlar sobre 'Memòria del cop a la democràcia'.

 

Els ponents del col·loqui seran tots reconeguts polítics constitucionalistes com ara David Pérez, de les files socialistes catalanes i actual secretari segon de la Mesa del Parlament; Lorena Roldán, diputada i senadora de Ciutadans; Santi Rodríguez, diputat i secretari general del PPC i qui va ser delegat del govern d'Espanya a Catalunya, Enric Millo. El president de Llibertats, l'associació de juristes catalans per «defensar l'Estat de Dret dins l'entorn jurídic català», l'advocat reusenc Pere Lluís Huguet, també formarà part del col·loqui. 

 

El coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana a Tarragona, Gilbert Frigola, preguntat per TarragonaDigital sobre el posicionament de l'ANC pel que fa a l'acte de Societat Civil Catalana, ha respost que «no ens correspon valorar-ho. La nostra manera d'actuar és propositiva i i volem continuar treballant en positiu».

 

Comença la tardor calenta

La jornada de Societat Civil Catalana es troba, cronològicament parlant, a mig camí de la conferència del president Torra que ha de pronunciar aquest dimarts, 4 de setembre, i la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, el pròxim dia 11. El president del govern de la Generalitat ja ha avançat, el matí d'aquest dilluns 3 de setembre, les línies mestres del que s'espera que sigui el nou full de ruta de l'independentisme: «marxa pels drets civils i nacionals de Catalunya» i «no acceptar cap altra sentència que no sigui absolutòria pel que fa al judici als polítics catalans empresonats».

 

Passada la Diada, se succeiran un seguit d'aniversaris, principalment l'1 i el 27 d'octubre, que, juntament amb el judici als polítics catalans protagonistes de la declaració d'independència al Parlament, tindran el seu impacte no només a la vida política catalana sinó en l'àmbit espanyol, on el govern de l'Estat està mancat de 92 diputats (més dels que formen el grup parlamentari del PSOE que hi dóna suport), i qualsevol ball de números pot fer fracassar tot tipus d'iniciativa legislativa així com la mateixa legislatura. 

Comentaris