Nova operació contra el tràfic de marihuana, ara a Tortosa

Imatge de les plantes decomissades | ACN

 

 

Nova actuació policial contra les plantacions de marihuana, aquest cop a Tortosa on la Policia Local tortosina ha decomissat gairebé 400 plantes en una finca del barri de Sant Llàtzer de la capital ebrenca.

  

Les plantes, que es trobaven ja en fase adulta i tenien un pes en brut de 265 quilos, es trobaven en una finca on també s'hi ha trobat material per al cultiu, un sistema per regar-les amb mànegues i dipòsits d'aigua. A més també s'han trobat testos, fins a 400 cabassos i un vehicle que presumptament servien per al tractament i transport de la droga.

 

  

Nombrosos antecedents policials del detingut

 

  

Els fets es remunten al dia 4 de setembre. Durant l'operació que es va dur a terme a instàncies de l'alerta d'un veí de la zona que va denunciar la forta olor de marihuana que es sentia de forma habitual, es va detenir també el suposat responsable de la plantació, un home de 36 anys i de nacionalitat espanyola que va oposar una forta resistència en el moment de la detenció. Posteriorment a la seva detenció es va poder comprovar que acumula fins a 21 antecedents per delictes greus com atracaments amb arma a entitats bancàries de l'Estat.

 

  

Un cop detingut, l'home hauria estat empresonat tot i que en aquests moments ja es troba en situació de llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial per un presumpte delicte contra la salut pública.

 

  

Nou decomís de droga

 

Aquesta operació arriba pocs dies després d'una operació en la qual també va intervenir la policia local de Tortosa i la policia espanyola. En aquella ocasió es va realitzar una intervenció conjunta en una finca del Grup El Temple i va servir per requisar 22 plantes de marihuana amb un pes brut de 45 quilos. A més de les plantes, es va trobar també marihuana ja tractada i dipositada en caixes. En aquesta operació, es va detenir un home de 41 anys i de nacionalitat romanesa.

 

Per altra banda, també aquest mes de setembre, la Guàrdia Civil ha descobert una plantació de marihuana amagada entre tarongers a Godall, al Montsià. La plantació en aquest cas estava composta de 47 plantes en fase adulta i estava oculta enmig d'un camp de tarongers. També va ser la ciutadania qui va denunciar la presumpta plantació. A finals d'agost, diverses persones d'un clan familiar van ser detingudes al Tarragonès i al Baix Camp acusats d'un delicte contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal també per traficar amb marihuana.