Milloren la megafonia dels municipis de les àrees nuclears i programen dos simulacres

Joan Sabaté defensa que es treballa per agilitzar el pla d'emergència nuclear però que accepten les propostes que puguin fer els municipis
Vista aèria de la central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre | ACN
 

Protecció Civil del Ministeri de l'Interior està millorant la megafonia dels municipis de les àrees nuclears d'Ascó i Vandellòs. Segons informa la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, ja s'han arreglat els problemes detectats a Maials, Falset i Flix i es treballa a la Torre de l'Espanyol, Vinebre i la Palma d'Ebre. També els pròxims dies es faran revisions a la resta de poblacions. El subdelegat Joan Sabaté ha defensat que el pla d'emergència nuclear (PENTA) «manté actives les seves estructures d'actuació» i que se segueix invertint en «millores que fan que sigui més efectiu i àgil». Sabaté apunta que el govern espanyol «està obert a totes aquelles propostes municipals que vulguin incrementar la bona feina feta fins ara».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Es realitzaran dos simulacres d'emergència nuclear

Aquest dijous també està previst un simulacre del Pla d'Emergència Nuclear Exterior de Tarragona (PENTA) amb un exercici d'activació del seu Centre de Coordinació Operativa (CECOP) situat a la Subdelegació a Tarragona. Estarà dirigit pel subdelegat Joan Sabaté, amb la participació del Consell de Seguretat Nuclear i coincidirà amb un simulacre a la Central Nuclear d'Ascó on s'activarà el Pla d'Emergència Interior (PEI), simulant una pèrdua total de corrent alterna i un incendi que afectarà als sistemes de seguretat.

 

Segons informa la subdelegació, el 15 d'octubre, es va fer el primer simulacre d'activació del PENTA fora d'horari laboral, en el qual es va aconseguir escurçar «significativament el temps de resposta». La segona quinzena de desembre es farà un simulacre d'activació de pla d'emergència nuclear en un dia no feiner per comprovar els temps de resposta en un dia festiu.