NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Les Terres de l’Ebre han realitzat 3.674 PCR amb un 5,6% de positius

Les Terres de l’Ebre han realitzat 3.674 PCR amb un 5,6% de positius

El 55,7% de les proves s'han fet a residències i fins el 10 de maig s'analitzaran tots els residents i el personal

Des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre s’han realitzat un total de 3.674 PCR de les quals 206 han estat positives, un 5,6%. Un total de 2.049 proves, un 55,7%, s'han fet en residències de gent gran, tant usuaris com treballadors per tal de poder tenir un diagnòstic de l’estat de tots els centres abans del 10 de maig. Aquestes proves específiques en centres residencials han permès detectar quatre usuàries positives asimptomàtiques. Està previst que fins el 10 de maig es realitzin la resta de proves (761 PCR) per disposar del mapeig de les residències que inclou tant a usuaris com a professionals de totes les residències de gent gran i discapacitats de les Terres de l’Ebre.

La gerència de l’ICS a les Terres de l’Ebre ha constituït una unitat de presa de mostres ambulatòria i domiciliària liderada per infermeres d’Atenció Primària, per organitzar i realitzar la recollida de mostres PCR a professionals i usuaris amb sospita que estan a domicili, incloses les residències. Aquesta unitat està formada per un coordinador i deu equips de dues infermeres cadascun per a la recollida de mostres i funciona els set dies de la setmana de 8.00 a 20.00 hores.

L'Ebre té la taxa d'incidència més baixa de Catalunya

L’últim informe de la Secretaria de Salut Pública, publicat el 30 d’abril, indica que la taxa d’incidència acumulada per al total de Catalunya és de 693 casos per cada 100.000 habitants, sent la més elevada Barcelona ciutat amb 938 casos cada 100.000 habitants i la més baixa a Terres de l’Ebre amb 105 casos cada 100.000 habitants. A les Terres de l’Ebre el primer cas es va confirmar el 12 de març, un dia abans de l’estat d’alarma i confinament. Les restriccions i limitacions de moviment de les persones, quan encara hi havia molts pocs casos diagnosticats, ha afavorit la limitació de la transmissió comunitària a aquest territori, entre d’altres factors que es podran constatar un cop passada la pandèmia.

Per a la gerent de la regió sanitària, Mar Lleixà «durant aquesta crisi sanitària a les Terres de l’Ebre s'està vivint una situació excepcional, amb pocs casos confirmats i molts d’ells amb simptomatologia lleu, inclòs a les residències; per tant cal posar en valor la dedicació, implicació de tots els professionals i la responsabilitat de la ciutadania seguint les recomanacions, que segur que han ajudat i encara han d’ajudar a superar aquesta crisi que encara no s’ha acabat, i a sortir-ne reforçats com a territori».


Comentaris

envia el comentari