PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

Pinten llaços grocs sobre el patrimoni municipal de Tivissa

L'ajuntament ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra i el CDR local, tot i no ser l'autor, s'encarregarà de netejar-ho
Imatge d'un dels monuments afectats de Tivissa | Facebook de Jordi Jardí
 

Aquest dimarts 21 d'agost han aparegut uns llaços grogs pintats directament sobre elements del patrimoni municipal de Tivissa, a la Ribera d'Ebre. Jordi Jardí, alcalde del municipi, ha denunciat aquests fets davant dels Mossos d'Esquadra i ha compartit a través de les seves xarxes socials les imatges dels monuments malmesos, juntament amb el missatge on condemna aquests actes.

 

«Aquesta nit, uns brètols, amb una evident tara mental de dimensions considerables, han procedit a malmetre els símbols identificatius de la nostra història» i finalment sentenciava «I és que d'on no n'hi ha no en raja».

 

La publicació ha tingut molts comentaris, entre els quals hi ha gent que acusa el CDR, Comitè de Defensa de la República, com a autor dels fets. Tanmateix, des del CDR de Tivissa han informat que no han estat ells, «volem denunciar i condemnar l'atac al mobiliari urbà. Defensem la llibertat d'expressió però sense malmetre res», i s'han posat en contacte amb l'alcalde del municipi.

 

Jardí ha confirmat aquesta informació tot dient que els membres del CDR de Tivissa s'han ofert a netejar els llaços grogs pintats sobre el patrimoni municipal. «Això us honora» ha expressat l'alcalde «Mil gràcies i a veure si algú en pren nota. Un 10 per vosaltres!!».

 

Un grup organitzat retira banderes a favor dels presos.

Aquests fets es van produir després que un grup de 14 persones fos identificat per part dels Mossos d'Esquadra mentre retirava símbols i banderes a favor de la llibertat dels presos. Els van enxampar durant la matinada per diversos pobles de la Ribera d'Ebre, incloent-hi Tivissa.

 

Segons l'alcalde de Tivissa, aquest grup va estar traient els llaços grocs que estaven a diversos punts del municipi: a l'entrada, a les places de la Paranova i al Portal de l'All. No obstant això, va descartar denunciar-los, ja que no van ocasionar cap dany al mobiliari urbà ni van vulnerar cap propietat municipal.

 

Llaços grocs a la muralla de Tarragona | TarragonaDigital.com
 

Apareixen llaços grocs a la muralla de Tarragona

Al Portal del Roser de la muralla de Tarragona han aparegut un munt de llaços grocs. La polèmica ha encès les xarxes socials, ja que des de Ciutadans denuncien la seva presència, el PP anuncia que els retiren i des del PSC no s’hi han posicionat. La muralla de Tarragona és Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco.

 

Laia Roldán, diputada de Ciutadans per Tarragona al Parlament de Catalunya, es va queixar en el seu compte de Twitter: «Embruten i ocupen una joia arqueològica que rep centenars de milers de visitants, mentre Torra amenaça amb perseguir a qui treu els llaços grocs. Increïble que el PSC i Sánchez no facin res».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris