ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Tortosa disposa, de nou, de pista de trànsit per fer l'examen de conduir

Diverses obres d'adequació fan que torni a ser possible treure's el carnet de camió, vehicle pesat i motocicleta a la ciutat

Imatge d'arxiu de cotxes d'autoescola | Arxiu

 

Tortosa torna a tenir pista de trànsit després que l'Ajuntament hagi adequat les instal·lacions del Camí del Mig per garantir que els exàmens es puguin fer de nou a la ciutat. Durant catorze mesos, tots els alumnes ebrencs han hagut de desplaçar-se a Tarragona a fer els exàmens en pista, després que un canvi de normativa deixés inoperativa la instal·lació tortosina. 

 

Aquest dimarts, s'han signat els convenis amb Trànsit i les Associacions d'Autoescoles de Tarragona i l'Ebre, que permetran que les proves es tornin a fer a la capital del Baix Ebre a partir del mes de setembre. 

 

«Ara es garanteix que els exàmens es poden fer aquí»

El consistori tortosí ha destinat 78.000 euros per a l'adequació de les instal·lacions. Seran, però, les autoescoles les que assumiran el manteniment i la conservació de les instal·lacions: una pista normativa, amb tanca de seguretat, i un magatzem amb aules, despatxos i serveis per a professors, examinadors i alumnes.

 

Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, ha destacat la voluntat que ha tingut el consistori per solucionar els problemes de la pista d'exàmens i evitar als usuaris ebrencs un desplaçament de més de cent quilòmetres. «Ara es garanteix que els exàmens es poden fer aquí», ha destacat. 

 

La importància de tenir la pista per a les Terres de l'Ebre

El representant de l'Associació d'Autoescoles de les Terres de l'Ebre, Carlos Montesó, ha volgut assenyalar la importància de «segellar» unes instal·lacions que facin créixer el nombre d'exàmens que es podran acollir, a llarg termini.

 

Montesó ha coincidit amb Roigé en la necessitat de «tenir una administració propera» i ha destacat que serveis com la pista tortosina són imprescindibles per garantir «l'equilibri territorial». 

 

La cap de Trànsit a Tarragona i les Terres de l'Ebre, Maria Teresa Gulbenzu, ha volgut recordar que el tancament provisional va ser degut a mancances en el compliment de la normativa i certs problemes de seguretat. Un cop resolt, ha afegit que els serveis inclosos per examinadors i alumnes serviran per reduir una mica els nervis, lògics, abans d'un examen.