Intervingudes 80 trampes per pescar anguiles al Delta de l'Ebre

Els 'gànguils' estan prohibits expressament des de l'any 2007
La Guàrdia Civil va requisar el material il·legal | Guàrdia Civil

 

Agents de la Guàrdia Civil del Destacament de Protecció de la Natura (DEPRONA) del Parc Natural del Delta de l'Ebre han sorprès un pescador utilitzant trapes il·legals per pescar anguiles a la badia d'Alfacs, en el marc d'un operatiu que té com a fi erradicar la captura furtiva i l'ús de pràctiques no recollides a la llei. 

La pesca d'anguiles, totalment prohibida

Els agents van observar com un pescador, veí de la localitat de Sant Jaume d'Enveja, s'apropava a la zona de terra i pescava. En aquest moment, van decidir que la persona s'identifiquès i van inspeccionar la barca, on van trobar 80 trampes il·legals, també anomenats 'gànguils'
 
A més, van trobar un recipient que contenia peixos, entre els quals es trobaven unes 70 unitats d'anguiles d'entre 10 i 35 centímetres de grandària. Cal destacar que està prohibit terminantment la pesca i comercialització d'aquest tipus d'animal marí. 
 

Dues anguiles retornades al mar

Així les coses, els policies van intervenir els peixos i van retornar al mar dos d'ells aprofitant la seva vitalitat. La resta de peces de peix va ser donat a un centre benèfic de Sant Carles de la Ràpita, un cop van passar els controls sanitaris. 

La Generalitat de Catalunya, el Departament d'Agricultura, Ganaderia i Pesca, Alimentació i Medi Natural ja coneixen aquesta situació i s'està a la espera de veure si obren un expedient sancionador, un cop es deixin les trampes enxampades a les dependències oficials.

Pesca prohibida a la Ràpita

Fa cosa d'un mes, la Guàrdia Civil també va enxampar a la badia d'Alfacs dos persones que practiven una modalitat de pesca prohibida, anomenada 'lo batre'. Els agents van organitzar l'operatiu degut a les sospites de pràctiques il·legals. 
 
Així, van descobrir dos veïns de Sant Carles copejant les aigües amb una maça de fusta per tal de que els peixos es fiquessin dins d'una xarxa. Fins que van detenir els pescadors, aquests havien atrapat 35 quilos de peix. 
 
 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris