PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

Els treballadors de l'empresa DACSA-Saica Pack negocien nou conveni i aturen la vaga

Estava en joc deslocalització de producció i de maquinària i acomiadaments de part de la plantilla | El conveni que s'ha negociat serà vigent durant els pròxims sis anys
La paperera DAPSA-Saica Pack d'Amposta ha negociat el seu conveni laboral pels pròxims sis anys | Cedida

 

 

Els treballadors de la paperera DAPSA-Saica Pack d’Amposta han fet un pas enrere i han negociat amb l’empresa l’acceptació d’un quart i cinquè torns a la planta d’Amposta. D’aquesta manera, posen fi a una vaga iniciada a la planta ampostina i accepten el nou conveni laboral per als sis anys vinents després de tretze dies de vaga que va començar el 12 de desembre.

  

  

  

L’acord amb la direcció de l’empresa ha estat acceptat per un 75,4% dels vots emesos a l’assemblea de treballadors. El nou conveni preveu ampliar els torns, amb el compromís de la direcció de contractar cent cinquanta persones més en deu anys i invertir set milions d’euros per ampliar les naus. L’acord arriba després que la direcció de Saica Pack comuniqués al comitè que, amb tres torns en actiu, s’endurien tres màquines a les plantes de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) i Saragossa i que això suposava també l’externalització de serveis i reducció de plantilla. Actualment treballen a Saica Pack, unes 400 persones, 280 treballadors directes i 120 d’indirectes.

 

 

  

Negociació que han acabat amb nou conveni laboral per Saica Pack

 

  

  

La negociació del nou conveni va arribar després que el comitè d’empresa aconseguís aturar l’ampliació de torns que demanava l’empresa i es va pactar un calendari laboral per a 2019 on es respectaven els períodes de vacances actuals i no s’obligava a treballar en dissabte la plantilla. Aquestes mesures, però anaven acompanyades de la reducció de maquinària i de personal a la planta ampostina cosa que va provocar una nova assemblea de treballadors on finalment es va decidir tornar a votar el conveni.

  

  

Jordi Grau, president del comitè d’empresa explica que «La gent es va espantar i es va tornar a votar el conveni. L’empresa es farà enrere en endur-se les màquines, tornarà a invertir i per tant, no perdrem els llocs de treball»

 

 

  

Increments de sou progressius i 14 festius anuals

 

  

  

Les noves condicions laborals, que s’aniran aplicant progressivament a partir de la primavera, suposaran un increment general del 2% del sou i plusos d’entre 300 i 400 euros per als qui treballin al quart i cinquè torn. També s’ha pactat que s’hagin d’assumir 4 dels 14 festius anuals. Amb cinc torns, la planta estarà activa cada dia de l’any, 24 hores al dia.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris