El temporal provoca greus desperfectes a les Terres de l'Ebre

Alcanar ha estat el lloc més perjudicat pel temporal, així com les carreteres ebrenques

Les fortes pluges viscudes aquests darrers dies han perjudicat greument diversos llocs de les Terres de l'Ebre. El municipi d'Alcanar, les carreteres del Baix Ebre i Montsià o les inundacions en les vies ferroviàries, han estat afectades per la llevantada a la demarcació ebrenca.

 

Greus desperfectes a causa del temporal a Alcanar

La urbanització Serramar d'Alcanar Platja, s'ha emportat la pitjor part del temporal d'aquest passat divendres al vespre, després que la llevantada deixi més de 200 mm a molts punts de les Terres de l'Ebre. La causa principal ha estat el desbordament del barranc del Llop, el qual va inundar una desena de cases, es va endur murs, vehicles i tota mena de materials.

 

El barranc, que creua aquesta urbanització del municipi ebrenc, va baixar amb un cabal molt gran, com mai havien vist abans els veïns i veïnes. En aquest sentit, a més dels habitatges, també va causar desperfectes al càmping els Alfacs.

 

Després del pas de la riuada del barranc el pati d'un habitatge ha quedat enfangat | ACN

Els Bombers van socórrer els veïns de la urbanització quan aquests van veure que l'aigua superava una altura de més d'un metre dins de les cases. Per aquest motiu, les famílies van haver de passar la nit fora de casa. Tanmateix, aquest matí els propietaris han tornat a endreçar el que podien, a l'espera que les assegurances en facin el balanç dels danys i una retroexcavadora retirava runa i arreglava un esvoranc.

 

Les destrosses del temporal han arribat fins a l'interior d'un magatzem d'Alcanar | ACN

Alguns habitatges han quedat enfangats a la urbanització Serramar d'Alcanar Platja | ACN

Les carreteres ebrenques afectades pel temporal

Durant el dia d'avui, fins a quatre carreteres del Baix Ebre i Montsià s'han vist afectades pel temporal i han estat tallades al trànsit. A poc a poc, s'ha anat normalitzant la situació de la circulació en aquestes vies.

 

La primera via que s'ha restablert ha estat la TV-3421 entre Roquetes i Mas de Barberans. Tot seguit, ha estat el torn de la T-331, la qual tenia afectacions en dos trams de la via, entre Ulldecona i Freginals i a la Galera en direcció la Sénia.

 

La carretera C-12 és una de les afectades per les inundacions | Bombers

 

Finalment, la que no s'ha pogut restablir, ja que ha estat la carretera més afectada és la C-12 a Tortosa, on hi ha hagut desviaments senyalitzats durant tot el dia. Aquesta via ha vist com la força de l'aigua que baixava al barranc de la Galera ha aixecat el ferm i malmès la carretera.

El barranc de la Galera ha causat desperfectes al seu pas per la C-12 | ACN

 

S'acumula l'aigua al Pavelló Municipal d'Amposta

A la capital del Montsià també hi ha hagut diversos desperfectes. Al passeig del Canal, un arbre va caure a sobre d'un edifici. Tanmateix, durant aquest matí també s'ha vist com alguns operaris han netejat i han retirat les acumulacions d'aigua que hi havia a l'interior del Pavelló Municipal d'Amposta amb l'ajuda d'un camió cisterna. A més, en aquest recinte s'havia de celebrar una festa de la gent gran del municipi.

Un camió cisterna ha aspirat l'aigua acumulada al Pavelló Municipal d'Amposta | ACN

 

La brigada municipal d'Amposta ha netejat l'aigua acumulada al Pavelló Municipal | ACN

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris