Artesania, gastronomia i vins a la Mostra d'Arts i Oficis i Tastavin's d'Ascó

Hi ha més d'un centenar de parades i 25 cellers durant tot el cap de setmana
La Mostra d'Oficis i el Tastavin's 2019 d'Ascó en imatges! | Laia Solanellas

 

L’artesania, l’enologia, la gastronomia, el riu Ebre i la història local i comarcal omplen els carrers d’Ascó aquest cap de setmana amb la XII Mostra d’Arts i Oficis i la 7a Intercomarcal de Vins Tastavin’s. D’aquesta manera, el municipi de la Ribera d’Ebre s’ha engalanat de dalt a baix per oferir, a asconencs i visitants, un amplíssim repertori d’activitats culturals i d’oci.

Durant aquest dissabte i diumenge els assistents poden gaudir d’espectacles a peu de carrer, contemplar estils de vida tradicionals i artesans, degustar la gastronomia i els vins del territori, o bé participar en diversos tallers.

L’esdeveniment ha arrencat el matí d’aquest dissabte, 18 de maig, a tres quarts de deu, amb un recorregut ornitològic amb el llaüt Lo Roget. A les dotze del migdia les autoritats han fet una passejada pel recinte de les dues mostres i, paral·lelament, s’ha dut a terme un tast de vins a bord de Lo Roget, a càrrec de Cellers Singulars, a més d’una visita guiada al castell d’Ascó.

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament d’Ascó ha preparat nombroses activitats amb motiu d’aquesta XII Mostra d’Arts i Oficis i la 7a Tastavin’s, on hi participen més d’un centenar de parades i 25 cellers de la DOQ Priorat i les DO Montsant, Terra Alta i Tarragona.

Les demostracions d'artesania estan presents en tota la fira | Laia Solanellas

 

Nombrosos tallers, demostracions artesanals, visites guiades o exposicions

Demostracions artesanals, tallers participatius, visites guiades, recorreguts fluvials, havaneres, exposicions i activitats infantils, entre altres iniciatives. Per la seva banda, la Mostra d’Arts i Oficis desenvolupa les seves activitats entre les 11 i les 14 i les 16 i les 21.30 hores, excepte el diumenge, que acabaran a les 21 hores. Les demostracions de diferents oficis i la venda de productes artesanals, però, es duu a terme de forma periòdica.

Els visitants es trobaran amb tallers de ceràmica, màscares, rajoles, màgia, estampació japonesa, cistelleria, terrissa, orfebreria, tapís, espart, atrapasomnis, estampació tèxtil, atrapanúvies, enquadernadora o filadora. Els tiquets per poder participar en les activitats es poden adquirir a l’estand de l’Ajuntament, a la plaça de l’Església.

Al Tastavin's 2019 hi participen fins a 25 cellers | Laia Solanellas

 

La 7a Tastavin's compta amb 25 cellers del Priorat, Montsant, Terra Alta i Tarragona

Respecte la 7a Tastavin’s, l’horari és de 12 a 14 i de 17 a 22 hores el dissabte, i de 12 a 14 i de 17 a 21 hores el diumenge. La mostra ofereix copa i sis degustacions per 10 euros, o bé sis degustacions sense copa per 5 euros. Hi participen els cellers Solà Classic, Prior Pons, Celler Bartolomé, Celler Sabaté, Vermunver, Celler Aibar, Celler Portal del Montsant, Celler Anguera Domènech, Ficaria Vins, Serra de Cavalls, Celler Xavier Clua, Celler Josep Vicens, Vins del Tros, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Germans Balart, Escola Agrària de Gandesa, Celler Batea, Molí de Rué, Celler Pedrola, Helga Harbig - Biopaumerà, Vins Suñer, Mas del Botó, Estolverd, La Farinera Vins i Mas Bella.

"L’Escola de Capacitació Nauticopesquera de l’Ametlla de Mar impartirà nous cicles" "ATENCIÓ: Entren a robar amb una arma blanca i s'emporten 4.000 euros a Deltebre"