Conscienciació

Lamentablement, aquest és l'escenari que podem arribar a tenir si desapareixen els nostres comerços de proximitat.

Aquesta crisi sanitària i les conseqüents setmanes de confinament ens haurien de servir per reflexionar a tots sobre el model de societat que volem. Estem vivint una situació amb carrers buits, comerços tancats i ciutats sense vida.

  

Lamentablement, aquest és l'escenari que podem arribar a tenir si desapareixen els nostres comerços de proximitat.

  

Sabem, i hem de ser conscients, que el comerç digital ens fa molt més còmode el procés de compra i la possibilitat de tenir-ho tot a un cop de clic és temptadora i atreu un gran nombre de clients.

  

Des de la UBR apostem clarament per avançar cap a la transformació digital, sumar el petit comerç a l'era de la digitalització i fer-lo més competitiu. Però, també, la realitat és que tots els experts apunten que la millor opció és una combinació de les dues fórmules i aquí el comerç de proximitat juguem amb avantatge.

  

No obstant això, és una responsabilitat col·lectiva mantenir viva la ciutat a través del comerç de proximitat. Ara, més que mai, és el moment d'actuar, de ser més conscients que mai d'on efectuem les nostres compres. És el moment de destinar el nostre consum al comerç de proximitat, del nostre barri, de consumir productes del territori, de fer turisme prop de casa. Només així podrem reactivar l'economia local i la del país. I tot sigui dit, contribuirem a fer una societat més sostenible.

  

Meritxell Barberà és Presidenta de la Unió de Botiguers de Reus
Meritxell Barberà, nova presidenta de la Unió de Botiguers de Reus | TarragonaDigital

"Paper, tinta i COVID-19 (XXV), per Jordi Martí Font" "L'article conjunt de l'alcalde i la vicealcaldessa de Reus"