Junts per Valls omple el Teatre Principal en el seu míting de campanya

L'acte va comptar amb la presència de tota la candidatura encapçalada per Dolors Farré. El president Carles Puigdemont va intervenir en directe a través de la pantalla
Acte central de campanya de Junts per Valls. | Júlia Giribets

 

Junts per Valls va omplir de gom a gom el Teatre Principal de Valls aquest dimarts al vespre amb la celebració del seu acte central de campanya. L’acte va comptar amb els membres de la candidatura encapçalada per Dolors Farré; amb l’alcalde de Valls, Albert Batet i amb la presència del candidat a les eleccions europees, Gorka Knorr, i el diputat Eduard Pujol. El president Carles Puigdemont, va participar també en el míting a través d’una connexió en directe.

 

L’acte va començar amb una actuació de la cantautora vallenca Maria Jacobs, que va interpretar el tema ‘Què volen aquesta gent?’. A continuació, Gorka Knorr, exvicepresident del Parlament Basc, dirigent de la Crida i número 5 de la candidatura a les Eleccions Europees, va pujar a l’escenari acompanyat pel diputat de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol. Ambdós van demanar el vot per a Dolors Farré, però també van insistir en la importància de votar en les eleccions europees, per la transcendència que té aquesta cambra pel dia a dia de la gent.

 

Seguidament, l’alcalde de Valls, Albert Batet, va agafar el torn de paraula. Durant la seva intervenció va dir que el vot a Junts per Valls «val per tres», per la «transversalitat de la llista, perquè n’hi ha que poden perdre les eleccions però si sumen, guanyen i perquè som l’única formació que garantirà un ajuntament 100% republicà».

 

Albert Batet, al míting central de Junts per Valls. | Júlia Giribets

 

Dolors Batalla, present en l’acte

Un cop fets els primers parlaments, tots els membres de la llista de Junts per Valls van pujar a l’escenari. Va sorprendre també la presència de Dolors Batalla, exalcaldessa de Valls, que va donar el seu suport a la candidatura.

 

Per la seva banda, la candidata a l’alcaldia, Dolors Farré, va expressar que «per a mi, Valls és emoció», fent referència a festes i celebracions com la Candela, Sant Joan o el fet casteller. Farré, va aprofitar per fer un repàs a les actuacions que ha fet el govern municipal durant els darrers anys i «la resposta excepcional que hem donat a la crisi com a ciutat».

 

Farré va explicar a grans trets els eixos del seu programa electoral, dividit en diverses àrees com la cultura, la salut, el turisme, les empreses o el comerç. La candidata va afegir que «no deixaré de trepitjar el carrer i seguiré essent la Dolors de sempre», una frase que ja ha repetit en diferents intervencions.

 

Intervenció d’un Carles Puigdemont molt crític amb el debat televisiu

Després de les paraules de Farré, van connectar en directe amb l’expresident Carles Puigdemont a través de la pantalla. El primer que va dir és que «jo avui no hauria d’estar aquí, m’hauria d’estar preparant el debat a les europees, igual que ho hauria d’estar fent Oriol Junqueras», fent referència al debat de candidats a les europees que s’estava fent a aquella hora a TV3 i on no se'ls va permetre participar.

 

Carles Puigdemont intervé en el míting de Junts per Valls. | Júlia Giribets

 

«Si no ho podem fer, és perquè hi ha un estat autoritari que no permet que ERC ni Junts per Catalunya puguem debatre i això és una vergonya i ho hem de denunciar a cada hora que passa», va expressar.

 

També va tenir unes paraules per Miquel Iceta (PSC) del qual va assegurar que «no va tenir la cortesia de respectar la majoria del parlament de Catalunya sortida d’unes eleccions que volien investir president a Jordi Sánchez».

 

Pel que fa a les eleccions europees, va demanar que els vots de l’1 d’octubre «es traslladin al parlament europeu» perquè «aquesta repressió no es consolidi». També va posar de manifest que «si l’estat espanyol hagués de passat ara la prova d’estrès de la Unió Europea, m’agradaria saber si compliria els estàndards requerits per les democràcies europees».

 

L’acte va finalitzar amb una nova interpretació de Maria Jacobs que, aquest cop va cantar ‘Llença’t’ de Lax’n’busto. Quan va finalitzar l’actuació, Gorka Knorr li va agafar la guitarra i es va arrencar a cantar l’Estaca i Els Segadors, amb la complicitat dels assistents que van protagonitzar un acte improvisat per cloure el míting.

 

També et pot interessar: