Pla general d'uns dels membres de la Comissió ciutadana per l'orgue de Valls i l'organista Josep Mateu a l'inici d'un dels concerts de preestrena davant dels mecenes.

El nou orgue de Valls es beneirà amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela de 2021

Les entrades per al concert inaugural es poden adquirir a l'Oficina de Turisme o a la mateixa parròquia al preu de 10 euros

L'orgue de Valls ja és una realitat. En aquest sentit, en els darrers dies estan finalitzant els treballs d'harmonització de l'instrument, una fase imprescindible per a una bona sonoritat i una de les darreres etapes de construcció a càrrec del taller d'organeria de Gerhard Grenzing.

L'instrument es troba a punt per a la seva  estrena oficial, que tindrà lloc el diumenge 31 de gener, dos dies abans de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela d'aquest 2021, horitzó fixat des d'un inici pel projecte i mantingut en tot moment, malgrat l'ajornament de les Festes Decennals. L'acte inaugural comptarà amb la interpretació de l'organista  Miquel González, en un acte presidit per Dolors Farré, alcaldessa de Valls, i Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, les dues principals administracions que han donat suport al projecte. També hi participaran, com no, Joan Àguila, rector de la parròquia de Sant Joan de Valls i l'organer constructor, Gerhard Grenzing.

La tarda anterior, dissabte 30 de gener a les 17.00 h, haurà tingut lloc la solemne benedicció de l'instrument, presidida, en aquest cas, pel rector de la parròquia de Sant Joan de Valls, Joan Àguila, i acompanyant musicalment l'orgue Josep Mateu.

Durant alguns vespres de la novena a la Mare de Déu de la Candela es realitzaran uns tastets d'orgue, a mode de prèvia, que seran interpretats per diversos músics com Ekaterina Kàtcheff, Carmina Solé, Neus Santesmasses o Anton Cardó, entre d'altres.

Els actes inaugurals clouran amb un segon concert diumenge  7 de febrer  a les 17h, aquest cop a càrrec de Josep Mateu. Igual que en el primer concert, les entrades es podran adquirir a l'Oficina de Turisme o a la mateixa parròquia al preu de 10 euros.

Las programació tindrà un aforament limitat per tal de complir amb les restriccions per a la contenció de la Covid-19. Els dos concerts inaugurals es regularan mitjançant l'adquisició d'entrades mentre que per a la benedicció caldrà reserva prèvia al correu electrònic orguevalls@gmail.com. La comissió ciutadana de l'orgue de Valls fa una darrera crida a aquelles persones que encara no s'han fet padrins del nou instrument.