Reis d'Orient a Valls

Els Reis d'Orient arribaran virtualment a Valls i contactaran per videotrucada amb els xiquets i xiquetes

Una gran bola de llum s'instal·larà a la plaça del Blat i esdevindrà un dels atractius per aquestes festes al cor del barri antic

L'Ajuntament de Valls ha presentat, avui dia 1 de desembre al migdia, la programació cultural de les properes festes de Nadal. El canal de Youtube municipal serà l'eina escollida, aquest mateix dijous a la tarda, per donar el tret de sortida a unes celebracions del tot atípiques i marcades per la pandèmia i les restriccions de la Covid-19. Així, a partir de les 17.20 h de la tarda, es durà a terme l'acte virtual d'encesa de l'enllumenat de Nadal, format per 382 motius ornamentals en 55 places i carrers, que servirà més que mai d'acompanyament als establiments locals, i sumarà un nou atractiu a la plaça del Blat, una gran bola lluminosa que ocuparà el bell mig del Km0 casteller.

La nau del temple arxiprestal de Sant Joan també esdevindrà protagonista i tornarà a acollir, la Nit de Nadal, la representació del Cant de la Sibil·la, que pregonarà l'adveniment del Messies. Un espai que comptarà també amb dues estrenes destacades: les visites i concerts de preestrena per a padrins del nou orgue de la ciutat, que acabarà la seva construcció en unes setmanes i a tocar de la seva estrena per la festivitat de la Mare de Déu de la Candela d'aquest 2021; i la neulada, un costum ornamental retrobat aquest Nadal per la Unió Anelles de la Flama amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Joan.

Pel que fa a les Campanades Infantils es traslladen aquest any al Centre Cultural, espai amb un aforament delimitat i al 50% de capacitat. D'entre les propostes repensades també en destaquen La Fàbrica de les Il·lusions, estrenada l'any passat amb èxit i que aquest any apostarà pels suports audiovisuals a la sala d'actes de la Cooperativa Agrícola, o el cabaret musical de Cap d'Any al Teatre Principal, que avança les representacions de les 23.00 h a les 20.00 h, complint així amb el toc de queda nocturn. En el mateix sentit el Mercat de Nadal es manté en el calendari, però n'amplia el perímetre expositiu i en redueix els participants, mentre que es descarta, aquest desembre, la característica mostra d'aviram viu.

Roda de premsa de Nadal a Valls
Dolors Farré ha presentat la programació de Nadal d'enguany | Albert Oliva

Sense Parc de Nadal

El pati exterior de l'Escola Enxaneta acollirà també una de les novetats d'aquest desembre, amb l'estrena d'El Regne de les Melodies, un espectacle familiar i per a tots públics que tindrà lloc a l'interior de la vela circense de la companyia vallenca Passabarret. Aquesta proposta substituirà l'espai que fins ara ocupava el Parc de Nadal, que aquest any no tindrà lloc degut a les restriccions i limitacions en les activitats adreçades a públics infantils i de lleure, i a la dificultat manifesta de poder realitzar tallers manuals de caràcter presencial.

També per als més menuts tindrà lloc el tradicional tió, organitzat pel Centre Cívic i en el que aquest any caldrà dur el bastó de casa. Les sessions s'organitzaran per unitats de convivència. Al seu torn, Els Pastorets Principals de Valls es mantindran fidels a la cartellera teatral, fruit de l'esforç dels integrants del Grup del Teatre Principal i dels seus protagonistes: Fredolic, Garrafó, Sulina i Mariana.

Els Reis d'Orient, per videotrucada

Per la seva part, Ses Majestats els Reis d'Orient faran ús de tots els mitjans virtuals al seu abast per fer arribar la nit més màgica de l'any a totes les nenes, nens i llars de la ciutat. La seva arribada serà en format telemàtic, i les videotrucades personalitzades a través d'aplicatius de missatgeria substituiran la cavalcada a carrers i places, en una proposta innovadora i propera.

Tot i això, l'alcaldessa de la ciutat els rebrà com és costum i els lliurarà la clau de la ciutat, aquella que obre les portes de totes les cases vallenques, de tal manera que joguines, somnis i algun bocí de carbó puguin arribar a tots els racons de la ciutat. Dies abans, les carteres i carters reials visitaran tots els centres escolars de la ciutat, mentre que l'Estrella d'Orient s'instal·larà al Pati per tal que Ses Majestat trobin el camí fins a Valls.


Comentaris