GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Arriba la Setmana Santa d'Alcover, plena de solemnitat

Els actes de Setmana Santa finalitzaran el Dilluns de Pasqua 22 d'abril, amb la missa a l’Ermita del Remei, a les 11.00 h
El viacrucis al Calvari és un dels moments més icònics de la Setmana Santa alcoverenca | Cedida

 

Alcover ha programat, del 13 al 22 d'abril d'enguany, una quinzena de propostes per celebrar la Setmana Santa. Els actes donaran el tret de sortida aquest dissabte 13 d'abril amb la missa de vigília a les 20.00 h. L'endemà 14 d'abril, Diumenge de Rams, es farà la tradicional benedicció de Rams a les 11.15 h a l'església Vella i tot seguit s'anirà en processó a l'església Nova per a celebrar la Missa. A les 18.00 h tindrà lloc el Viacrucis al Calvari amb la presència dels armats de la vila.

 

Dilluns 15 d'abril a les 20.00 h es durà a terme la celebració penitencial a l'església Nova. I Dijous Sant, 18 d'abril a les 20.00 h, es celebrarà en el mateix indret els típics actes del Sant Sopar i a les 20.45 h, l’Hora Santa.

 

Divendres Sant, 19 d'abril, a les 8.00 h es farà el tradicional Viacrucis al Calvari. A les 18.30 h tindrà lloc la Celebració litúrgica de la Mort del Senyor amb l'exhibició dels Armats a la plaça Nova i finalment, a les 22.00 h, la tradicional processó del Sant Enterrament pels carrers del nucli antic de la vila. En finalitzar, a l'església Nova, es cantarà el Miserere, el més conegut dels salms penitencials, a càrrec de l'Escola Municipal de Música d'Alcover (EMMA).

 

L’endemà 20 d'abril, Dissabte Sant a les 20.00 h es celebrarà la Solemne Vetlla Pasqual, una missa en sufragi dels difunts de les Confraries. Diumenge de Pasqua, 21 d'abril, a les 11.45 h es celebrarà la Missa Solemne a l’església Nova. I a la tarda-nit, l'Associació EMMA Cultura celebrarà la 3a edició de la Festa de les Caramelles. A les 18.00 h es farà un berenar a la plaça de les entitats i a les 18.30 h es donarà inici a les caramelles. Els actes finalitzaran dilluns de Pasqua 22 d'abril, amb la missa a l’Ermita del Remei, a les 11.00 h.

 

El programa de la Setmana Santa d'Alcover està organitzat per la Confraria de la Sang juntament amb la Confraria de la Pietat i la Parròquia de l’Assumpció. Els actes compten amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcover, el Cercle d'Amics, l'EMMA i el Col·lectiu de Dones.