Les activitats de Nadal a Valls

Valls s'omple d'activitats durant les festes de Nadal de 2018
A Valls han preparat un gran programa d'actes que s'allarga des del passat 30 de novembre fins a la Diada de Reis | B.H.

 

Un any més, s'acosten les festes de Nadal i a Valls han preparat un gran programa d'actes que s'allarga des del passat 30 de novembre fins a la Diada de Reis. Com cada any, Valls esdevé un gran aparador de tradicions: La Fira d'aviram viu, els aparadors brillants, llums ornamentals, concerts de nadales pouant en la llarga tradició del cant coral a la nostra ciutat, pessebres monumentals, exposició del Grup de Nadal d'Artistes, Pastorets, Pessebre Vivent, personatges com la Sibil·la, l'Home dels Nassos i el Fumera, cuina nadalenca, espectacles professionals per a aquest moment tan viscut en el nostre cicle anual, el Parc de Nadal enguany tematitzat en els contes i molt més.

El cicle nadalenc de Valls ja ha començat, ho ha fet aquest cap de setmana amb les dues primeres activitats: l'encesa de l'arbre del Pati i de l'enllumenat artístic de tota la ciutat. En total, per a l'ocasió s'han guarnit 55 carrers i rotondes amb 382 motius ornamentals que busquen omplir els carrers de la ciutat d'estètica nadalenca.

El primer personatge de l'imaginari vallenc que trepitjarà els carrers serà la Fumera, «que tot ho veu i escolta amb els seus múltiples ulls i orelles», i donarà el tret de sortida acompanyat pels nans de la ciutat i diferents formacions musicals. Per la seva banda, la Sibil·la es farà veure la Nit de Nadal i pregonarà l'adveniment del Messies i alhora la fi del món, en el temple arxiprestal de Sant Joan abans de la Missa del Gall. El 31 de desembre podrem veure l'Home dels Nassos i l'esperada Nit de Reis la ciutat rebrà la visita dels Mags de l'Orient en la cavalcada tradicional.

Pessebre i Pastorets

Dues de les activitats amb major durada durant les festes de Nadal seran el Pessebre vivent, que té lloc en el Barri Antic al voltant de l'església de Sant Joan, i les actuacions dels Pastorets Principals de Valls, que mostraran nous telons i jocs escènics.

Enguany, el Pessebre Vivent s'ha avançat respecte de l'any passat i s'escenificarà entre els dies 21 i 23 de desembre, durant les tardes. Està basat en una recreació històrica de Valls en diferents moments cronològics, també renovarà algunes escenes i textos. Els vallencs són la representació dels Pastorets amb més funcions de les programades al Camp de Tarragona, i també compten amb l'atractiu de les cançons i l'orquestrina en directe. Els Pastorets s'estrenaran la tarda de la Diada de Sant Esteve i es clouran la de Reis.

Actes al Barri Antic

No podem oblidar la resta d'activitats que es duran a terme al Barri Antic i que suposen altres grans motors d'atracció del Nadal a Valls. Així doncs, cal destacar els pessebres monumentals instal·lats a l'edifici de l'Ajuntament a la plaça del Blat des del mateix inici de les celebracions, així com el monumental de la Capella del Roser, al carrer de la Cort.

Durant aquestes dates també se celebrarà el Mercat de Nadal, que inclou la Fira d'aviram viu i el mercat de tracte equí. El Mercat de Nadal es duu a terme els dies 15 i 16 de desembre, dissabte i diumenge. El mercat serà el primer moment en què es podran veure les cues per dipositar la carta als Mags de l'Orient que recollirà el carter reial al vestíbul de l'Ajuntament.

Una altra de les atraccions importants és el Parc de Nadal, situat a l'antic convent del Carme.

  

La Nit de Castells i els espectacles teatrals

Per acabar, cal destacar dues activitats més: els espectacles dels Teatres de Valls i la Nit de Castells. Els teatres de la ciutat han proposat espectacles musicals i de dansa, com el concert de l'Orquestra Camera Musicae amb un dels violoncels que va pertànyer a l'universal Pau Casals, que se celebrarà el 20 de desembre al Teatre Principal, i el Gran Concert dedicat als valsos i marxes de Johann Strauss, que tant va agradar l'any passat.

La 13a Nit de Castells, la gran cita del món casteller en què es fa un repàs de l'any i s'atorguen els guardons de la temporada, se celebrarà, per primer cop, durant les prèvies de Nadal, com ja vam explicar en una altra notícia. La Nit de Castells es podrà veure en directe al Centre Cultural així com per la Xarxa de Comunicació Local i la televisió pública TAC12 a partir de les 22.30 h.

"Acte de cloenda dels Programes de Beques de Mobilitat Internacional" "Dol a Vallmoll: Mort l'exalcalde del municipi, Josep Maria Porta"