Alcover acollirà aquest diumenge el 3r Campionat de Bitlles Camp de Tarragona

El torneig d’hivern, organitzat per la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles, aplegarà més d’un centenar de participants
El campionat tindrà lloc aquest diumenge a Alcover. | Cedida

 

Només queden dos dies perquè la plaça Lluís Companys d’Alcover sigui escenari, aquest diumenge 17 de febrer a partir de les 10:30 hores, del 3r Campionat de Bitlles Camp de Tarragona; el torneig d’hivern que s’organitza de la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles.

Alcover serà doncs, la seu de la jornada 8a del campionat en la que hi prendran part més d’un centenar de jugadors i jugadores procedents de quatre comarques tarragonines: Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Priorat.

Jugadors de diverses poblacions

En total, són 13 els equips que disputaran el torneig, entre ells els locals (el Club de Bitlles Alcover), com també els clubs provinents d'altres municipis com són Salomó, Colldejou, La Vilella Baixa, Xiquets de Tarragona, Tarragona F.C, Miami, Castellvell i Vila-rodona.

Per agafar forces i passar una bona estona, el campionat donarà el tret de sortida a les 9.00 hores del matí amb un esmorzar popular. Una hora més tard, a les 10.00 hores, es farà el sorteig de les pistes i tot seguit es donarà inici a la primera part del campionat. A les 12.00 hores, aproximadament, s’iniciarà la segona part i cap al migdia es posarà el punt final al torneig de bitlles a Alcover.

El joc de bitlles

El joc de bitlles és conegut i estès arreu del món. La forma de joc de bitlles més estesa arreu dels Països Catalans és la que consta de sis bitlles, encara que hi ha comarques dels Pirineus, com als Pallars, que hi juguen amb nou. Pel que fa a la denominació del joc, es diu de bitlles, excepte a les comarques meridionals del principat i al País Valencià que l’anomenen de birles.

El joc es compon de sis bitlles i tres bitllots. Són peces de fusta, generalment d’alzina o roure, que es planten a terra i s’han de fer caure amb els bitllots. La seva alçada, diàmetre i forma varien segons les poblacions.

Actualment, la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles aplega 21 pobles de diferents comarques. El campionat va començar el mes d’octubre a Salomó i ha anat passant per diversos municipis per finalitzar el 31 de març a Vila-rodona.

També et pot interessar:

"ÚLTIMA HORA: Troben la menor de 17 anys desapareguda a Aiguamúrcia" "COMPARTIU: Busquen una menor desapareguda a l'Alt Camp"