Alcover celebrarà demà diumenge els Tres Tombs

A més de les cavalleries locals també hi participaran cavalleries provinents de la resta de la demarcació de Tarragona
A més de les locals també hi participaran cavalleries provinents de la resta de la demarcació de Tarragona. | Arxiu Municipal Alcover

 

Els Tres Tombs d'Alcover, amb més de 25 anys d'història, arriben aquest diumenge 3 de febrer amb la participació d'un centenar de cavalleries, entre cavalls muntats i carruatges. A més de les locals també hi participaran cavalleries provinent de la resta de la demarcació de Tarragona.

 

Les activitats s’iniciaran a les 9.00 hores, quan les diferents cavalleries es concentraran a l'esplanada de la Fira i tots els participants gaudiran d'un esmorzar popular. Seguidament, al voltant de les 12.00 hores, es donarà inici als tradicionals Tres Tombs que rodejaran les muralles de la vila acompanyats per la banda La Verònica de Reus. Cap a les 12.45 hores del migdia es farà la benedicció dels animals i a continuació, s'acabarà de donar els tradicionals tres tombs pels carrers de la vila. Al transitar pel carrer de les Rodes, la Llar de jubilats obsequiarà als participants amb vi i galetes.

 

Els Tres tombs d'Alcover són organitzats per l'Ajuntament, la Comissió de Sant Antoni i amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola de la vila.

 

Valls, els Tres Tombs més matiners

Valls, va celebrar el passat diumenge, 13 de gener, els Tres Tombs, un dels més matiners i concorreguts del calendari català i declarat Festa Tradicional d'Interès Nacional. Hi van prendre part més de 300 cavalls i més de 100 carros i cavalleries.

 

Cavalls i carruatges van recórrer els principals carrers de la ciutat, però, com és costum, un dels principals punts del recorregut que va generar molta expectació i on s’hi va aplegar més gent, va ser el doble revolt de la plaça del Blat, en el tram final dels Tres Tombs. En aquesta 40a edició dels Tres Tombs vallencs, l'entitat organitzadora, la Societat de Sant Antoni, va recuperar el clàssic tortell que es va repartir durant la diada.