NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Gats al carrer a Alcover.

Alcover habilitarà cinc punts d'alimentació de gats autoritzats

Es pretén afavorir la comprensió ciutadana en mantenir les colònies controlades, disminuint d’aquesta manera les queixes per molèsties

L'Ajuntament d'Alcover va iniciar, el passat mes de febrer, una campanya de control de les colònies de gats a la via pública. Una de les principals mesures que es va adoptar és l'esterilització de les femelles que evita la superpoblació i les baralles derivades del zel, entre d'altres.

Segons explica el consistori alcoverenc, actualment s'han esterilitzat una vintena de femelles per tal d'estabilitzar les colònies de gats i reduir-ne la proliferació ja que la seva presència comporta un seguit de problemes, on la salubritat de l’entorn és la més compromesa i resulta més preocupant. 

Segona fase de la campanya de control de les colònies de gats

  

A partir d'ara, s'inicia una segona fase de la campanya que consistirà en delimitar punts d'alimentació de gats autoritzats que seran gestionats per persones voluntàries acreditades. D'aquesta manera es permetrà actuar de manera contundent a qui no faci cas de la normativa ja que està prohibit alimentar els animals a la via pública.

Aquesta segona fase permetrà reconduir aquesta problemàtica i habilitar cinc punts d'alimentació en llocs del municipi que no interfereixin en la convivència amb les persones. 

  

El que es pretén és afavorir la comprensió ciutadana en mantenir les colònies controlades, disminuint d’aquesta manera les queixes per molèsties. Cal tenir en compte que està prohibit alimentar els animals a la via pública. Únicament les persones autoritzades per l'Ajuntament podran alimentar les colònies de gats i s'establiran diferents punt d'alimentació. El que es pretén és afavorir la comprensió ciutadana en mantenir les colònies controlades, disminuint d’aquesta manera les queixes per molèsties.

Xipatge i censatge dels animals

Els propietaris d'animals de companyia, gats, gossos o fures, tenen l'obligació, segons estableix la llei, de tenir xipats i censats els animals de companyia. Per aquest motiu, l'Ajuntament bonificarà a aquells veïns que estiguin empadronats i que vulguin identificar l'animal de companyia amb l'objectiu de localitzar els propietaris més ràpidament en cas de pèrdua i disminuir-ne l'abandonament.


Comentaris