ÚLTIMA HORA

Mor un ciclista atropellat a la T-310 a Pratdip

L'Ajuntament d'Alcover impulsa accions de prevenció de conductes sexistes i de consum de drogues

Coincidint amb la Fira de Bandolers i la Festa Major, es durà a terme el projecte Som.nit, s’instal·larà el Punt Lila i se seguiran fent accions la resta de l’any
Façana de l'Ajuntament d'Alcover. | AlcoverDiari

 

La regidoria de joventut de l'Ajuntament d'Alcover ha organitzat un seguit d'accions amb l'objectiu d'informar, prevenir i assessorar sobre el consum de drogues i evitar qualsevol tipus d'agressió sexista, coincidint amb dos dels esdeveniments més multitudinaris de la vila: la Fira de Bandolers i la Festa Major.

Tot i això, aquestes accions no finalitzaran aquest mes d'octubre sinó que van encaminades a tenir una continuïtat al llarg de l'any amb xerrades i tallers inclosos en el Pla Local de Joventut d'Alcover.

El projecte Som.nit i el Punt Lila

Durant el concert de la Festa Major es durà a terme el projecte Som.nit, una acció de la Creu Roja que aposta per la informació com a element clau en la prevenció i reducció de riscos associats al consum de drogues entre els joves. Es comptarà amb voluntaris que faran activitats lúdiques per interactuar amb el públic assistent i assolir una major conscienciació durant el concert de Festa Major.

Per altra banda, la resta de concerts de Fira de Bandolers i de Festa Major serviran per acollir el Punt lila. Per unes festes lliures d’agressions sexistes i/o LGTBI fòbiques, en aquests espais, s'hi ubicarà un espai d’informació i sensibilització per donar suport i acompanyar qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió d’aquestes característiques. Amb aquesta acció col·labora l'Assemblea feminista La Bretxa.

Més enllà d'aquestes accions durant els dies de festa, també s'ha programat una xerrada- taller dirigida als alumnes de l'Institut Fonts del Glorieta d'Alcover sota el títol 'Unfollow a les violències masclistes'. Es tracta d'un taller pràctic on es treballen temàtiques com la construcció de gènere, les violències masclistes i les violències a les xarxes socials.

A més, l'Escola d'Adults impartirà, entre els seus cursos, un taller de defensa personal que tindrà lloc de novembre a abril i que constarà d'una sessió setmanal. Per més informació i inscripcions s'han de dirigir a l'oficina de Ca Cosme o al 977760595.

Totes aquestes accions van encaminades a informar, conscienciar i actuar sobre les conductes d'agressions sexistes i el consum d'estupefaents en els joves i facilitar les eines necessàries si malauradament som víctimes d'algun tipus d'agressió.

"🌧⚫Cadàvers enduts per la riuada i pèrdues milionàries: caos a l'Alt Camp pels aiguats del 94" "🏊L’Ajuntament de Vila-rodona adjudica les obres de la nova piscina municipal"