V脥DEO

Explosi贸 d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

ATENCI脫

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

L'Ajuntament d'Alcover impulsa accions de prevenci贸 de conductes sexistes i de consum de drogues

Coincidint amb la Fira de Bandolers i la Festa Major, es dur脿 a terme el projecte Som.nit, s鈥檌nstal路lar脿 el Punt Lila i se seguiran fent accions la resta de l鈥檃ny
Fa莽ana de l'Ajuntament d'Alcover. | AlcoverDiari

 

La regidoria de joventut de l'Ajuntament d'Alcover ha organitzat un seguit d'accions amb l'objectiu d'informar, prevenir i assessorar sobre el consum de drogues i evitar qualsevol tipus d'agressi贸 sexista, coincidint amb dos dels esdeveniments m茅s multitudinaris de la vila: la Fira de Bandolers i la Festa Major.

 

Tot i aix貌, aquestes accions no finalitzaran aquest mes d'octubre sin贸 que van encaminades a tenir una continu茂tat al llarg de l'any amb xerrades i tallers inclosos en el Pla Local de Joventut d'Alcover.

 

El projecte Som.nit i el Punt Lila

Durant el concert de la Festa Major es dur脿 a terme el projecte Som.nit, una acci贸 de la Creu Roja que aposta per la informaci贸 com a element clau en la prevenci贸 i reducci贸 de riscos associats al consum de drogues entre els joves. Es comptar脿 amb voluntaris que faran activitats l煤diques per interactuar amb el p煤blic assistent i assolir una major conscienciaci贸 durant el concert de Festa Major.

 

Per altra banda, la resta de concerts de Fira de Bandolers i de Festa Major serviran per acollir el Punt lila. Per unes festes lliures d鈥檃gressions sexistes i/o LGTBI f貌biques, en aquests espais, s'hi ubicar脿 un espai d鈥檌nformaci贸 i sensibilitzaci贸 per donar suport i acompanyar qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressi贸 d鈥檃questes caracter铆stiques. Amb aquesta acci贸 col路labora l'Assemblea feminista La Bretxa.

 

M茅s enll脿 d'aquestes accions durant els dies de festa, tamb茅 s'ha programat una xerrada- taller dirigida als alumnes de l'Institut Fonts del Glorieta d'Alcover sota el t铆tol 'Unfollow a les viol猫ncies masclistes'. Es tracta d'un taller pr脿ctic on es treballen tem脿tiques com la construcci贸 de g猫nere, les viol猫ncies masclistes i les viol猫ncies a les xarxes socials.

 

A m茅s, l'Escola d'Adults impartir脿, entre els seus cursos, un taller de defensa personal que tindr脿 lloc de novembre a abril i que constar脿 d'una sessi贸 setmanal. Per m茅s informaci贸 i inscripcions s'han de dirigir a l'oficina de Ca Cosme o al 977760595.

 

Totes aquestes accions van encaminades a informar, conscienciar i actuar sobre les conductes d'agressions sexistes i el consum d'estupefaents en els joves i facilitar les eines necess脿ries si malauradament som v铆ctimes d'algun tipus d'agressi贸.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris