Diversos ciutadans presenten la seva autoinculpació davant els jutjats de Valls, en rebuig a la sentència

Prop d’una quarantena de persones s’han personat als jutjats vallencs en una crida feta per Òmnium, en el marc de la campanya ‘Contra la sentència, reincidència!’
Gent a l'exterior dels jutjats de Valls, esperant a inculpar-se. | Òmnium Alt Camp

Els jutjats de Valls han registrat aquest matí més cues que en altres dies. Aquest dilluns al matí, una filera de persones esperava a les portes de l’edifici per presentar la seva autoinculpació en solidaritat amb els presos polítics catalans, després de fer-se pública la sentència del procés fa unes setmanes.

Els assistents han lliurat els formularis d’autoinculpació als jutjats de Valls

Els assistents, prop d’una quarantena de persones, han omplert a mà uns formularis d’autoinculpació que després han lliurat a l’interior dels jutjats.

La convocatòria, feta per Òmnium Cultural, forma part de la campanya ‘Contra la sentència, reincidència!’, que s’ha posat en marxa després de conèixer la sentència i on apareixen diverses cares del panorama social i cultural de Catalunya sostenint un cartell on es pot llegir ‘Jo m’inculpo’ o ‘Inculpa’t’.

A la pàgina web de la campanya d’autoinculpacions s’explica, entre altres coses, el perquè d’aquesta acció als jutjats: «si manifestar-se, fer ús de la llibertat d’expressió o votar és considerat un delicte per l’Estat espanyol, nosaltres també som autors d’aquest fals delicte (...) nosaltres també ens inculpem, perquè si condemnen la democràcia, ens condemnen a tots».

Aquesta imatge de gent inculpant-se s’ha repetit també aquest dilluns al matí a Reus i es preveu que es repeteixi en els propers dies a altres jutjats d’arreu de Catalunya.  

"📓👕Obertes les inscripcions del mercat d'intercanvi de segona mà d'Alcover" "👉«Descobreix Valls»: la nova ruta turística de la capital de l'Alt Camp"