L'únic bar de Figuerola del Camp tanca portes i busca nou llogater

Els actuals llogaters del Cafè de la Cooperativa de Figuerola del Camp deixen el negoci i si no es troba algú que el vulgui portar, el poble es quedarà sense l'únic bar que té obert tot l'any
Façana de la Cooperativa Agrícola de Figuerola del Camp, on es troba el Cafè. | Júlia Giribets

 

L’únic bar que hi ha obert tot l’any al municipi de Figuerola del Camp tancarà portes en unes setmanes. Els actuals cafeters han anunciat que deixen el negoci i, si no es troba ningú que hi vulgui estar al capdavant, el poble es quedarà sense el Cafè de la Cooperativa, un lloc emblemàtic que esdevé punt de reunió de molts veïns des de fa dècades.

Ara, l’objectiu és trobar algú que se’n vulgui fer càrrec i gestioni l'establiment, per això la Junta de la Cooperativa ha fet públic que s’està buscant una persona o persones responsable/s per portar el Cafè de Figuerola del Camp i han informat que si hi ha algú interessat (sigui del poble o no) pot trucar al telèfon 625568408.

El Cafè de la Cooperativa de Figuerola del Camp es troba al carrer Solar, un dels carrers principals i punt més transitat del poble, en el primer pis d'un vistós edifici amb una balconada característica. Al pis de baix es troba la sala d'actes que acull gran quantitat d'esdeveniments al llarg de l'any (ja sigui de l'escola, de les festes majors, etc) i que fa de tàndem amb el bar de dalt.

Centre de la vida social del poble

Donat que Figuerola del Camp no disposa d’un centre cívic, el Cafè és un dels punts neuràlgics del poble en dates assenyalades. Des de sempre ha estat el lloc de trobada dels avis que juguen a cartes i que passen les tardes senceres al bar com a lloc de trobada social.

Exterior de la Cooperativa Agrícola de Figuerola del Camp. | Júlia Giribets

També és el punt de trobada dels aficionats al futbol, que aprofiten per sopar allà mentre miren el partit. Les festes d’aniversari dels infants del poble, el 'bingo' de Nadal, els vermuts de diumenge o altres celebracions tenen parada obligada al Cafè de la Cooperativa. 

Els últims mesos el Cafè també ha acollit molts esmorzars de ciclistes i excursionistes el cap de setmana, que han fet una parada al poble per agafar forces amb un bon entrepà on un esmorzar de forquilla.

A l'estiu, els veïns de Figuerola del Camp troben l'alternativa del Cafè a la piscina municipal, que també disposa de bar, ampliant l'oferta de restauració al poble, però el Cafè segueix obert tots els mesos de l'any. Ara, si no es troba nou llogater, el poble perdrà un dels seus serveis essencials i un dels llocs de trobada dels veïns, tot i que des de la Junta de la Cooperativa es mostren optimistes per trobar algú ben aviat.

"ATENCIÓ: La gran notícia que acaba de rebre Albert Batet" "ALERTA: Es tapen diversos forats en aquest poble de l'Alt Camp"