Cabra del Camp celebra els 450 anys de la Confraria de la Mare de Déu del Roser

Els actes es realitzaran durant el cap de setmana del 11, 12 i 13 d’octubre
Imatge del municipi de Cabra del Camp | Cedida

 

Cabra del Camp està de commemoració, ja que es celebren els 450 anys de la Confraria de la Mare de Déu del Roser. Va ser fundada a l’església parroquial de Santa Maria l’any 1569, i estava composta per homes i dones. La confraria ha tingut una vida ininterrompuda al llarg de la història, amb moments de més activitat i amb moments de menys. Actualment, compta amb una cinquantena de famílies afiliades, moltes d’elles encara resideixen al mateix municipi, i altres resideixen fora però mantenen les seves arrels familiars i de pertinença a la confraria. 

 

Des de fa uns mesos, un grup de persones vinculades a la confraria, han anat preparant un programa d’actes que es concentren al cap de setmana del 11, 12 i 13 d’octubre. L’acte inaugural serà una conferència programada pel divendres 11 d’octubre, a les 20.00 h, a la sala d’actes 1 d’Octubre, a càrrec de Pol Montserrat. El conferenciant versarà sobre la història de les confraries, germandats, gremis i congregacions, posant especial èmfasis a la devoció de la Mare de Déu del Roser, i a la història de la mateixa Confraria del Roser  de Cabra.

 

Els actes continuaran el dissabte 12 d’octubre a la tarda, en què es farà una visita a l’ermita de la Mare de Déu del Roser de Vallmoll i a la capella de la Mare de Déu del Roser de Valls. Els actes es clouran el diumenge 13 d’octubre, a les 11.30 h, a l’església parroquial de Santa Maria, on es farà una missa pels 450 anys de la Confraria del Roser i en sufragi dels confrares difunts. Presidirà la celebració, mossèn Jordi Sànchez i Pellicer, rector de la parròquia, i hi cantarà la Coral de Cabra del Camp. Al finalitzar la missa es faran entrega dels títols de confrares a les persones que en són membres, i es convidarà a tots els presents a un aperitiu.

Més notícies de la categoria Alt Camp