URGENT

CCOO anuncia una vaga general a la indústria química de Tarragona durant la primera quinzena de febrer

Cabra del Camp celebra els 450 anys de la Confraria de la Mare de Déu del Roser

Els actes es realitzaran durant el cap de setmana del 11, 12 i 13 d’octubre
Imatge del municipi de Cabra del Camp | Cedida

 

Cabra del Camp està de commemoració, ja que es celebren els 450 anys de la Confraria de la Mare de Déu del Roser. Va ser fundada a l’església parroquial de Santa Maria l’any 1569, i estava composta per homes i dones. La confraria ha tingut una vida ininterrompuda al llarg de la història, amb moments de més activitat i amb moments de menys. Actualment, compta amb una cinquantena de famílies afiliades, moltes d’elles encara resideixen al mateix municipi, i altres resideixen fora però mantenen les seves arrels familiars i de pertinença a la confraria. 

 

Des de fa uns mesos, un grup de persones vinculades a la confraria, han anat preparant un programa d’actes que es concentren al cap de setmana del 11, 12 i 13 d’octubre. L’acte inaugural serà una conferència programada pel divendres 11 d’octubre, a les 20.00 h, a la sala d’actes 1 d’Octubre, a càrrec de Pol Montserrat. El conferenciant versarà sobre la història de les confraries, germandats, gremis i congregacions, posant especial èmfasis a la devoció de la Mare de Déu del Roser, i a la història de la mateixa Confraria del Roser  de Cabra.

 

Els actes continuaran el dissabte 12 d’octubre a la tarda, en què es farà una visita a l’ermita de la Mare de Déu del Roser de Vallmoll i a la capella de la Mare de Déu del Roser de Valls. Els actes es clouran el diumenge 13 d’octubre, a les 11.30 h, a l’església parroquial de Santa Maria, on es farà una missa pels 450 anys de la Confraria del Roser i en sufragi dels confrares difunts. Presidirà la celebració, mossèn Jordi Sànchez i Pellicer, rector de la parròquia, i hi cantarà la Coral de Cabra del Camp. Al finalitzar la missa es faran entrega dels títols de confrares a les persones que en són membres, i es convidarà a tots els presents a un aperitiu.