Una cinquantena de Candeles recorden que som a dos anys de les Decennals de Valls

L'Ajuntament de Valls ha fet una recepció oficial a totes les dones que duen aquest nom nascudes o residents a la ciutat

Una cinquantena de Candeles, la més gran va  nèixer l’any 1929 i la més petita el 2016, han estat homenatjades  aquest dimecres, dia 30 de gener, per la ciutat de Valls. La recepció, que l'Ajuntament realitza des de les darreres Festes Decennals del 2011, s'ha iniciat al centre de la plaça del Blat on les homenatjades han desplegat una banderola per recordar a la ciutadania que som a dos anys de les properes festes Decennals del 2021. Seguidament, els actes s'han desplaçat a l'interior del consistori, on l'alcalde Albert Batet ha donat la benvinguda a les assistents. Després dels tradicionals parlaments, les Candeles han estat obsequiades amb un detall commemoratiu. Per posar fi a la celebració, s'ha servit un refrigeri.

Els actes s'han desplaçat a l'interior del consistori, on l'alcalde Albert Batet ha donat la benvinguda a les assistents.
Els actes s'han desplaçat a l'interior del consistori, on l'alcalde Albert Batet ha donat la benvinguda a les assistents. | J.V.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

 

Valls ja respira Decennals

La festivitat de la Mare de Déu de la Candela d’enguany a Valls respira les Decennals del 2021 i això es constatarà aquest dijous, 31 de gener, amb la constitució de les Comissions de treball del proper desenari. Tampoc faltarà l’emotivitat que es viu a l’interior de l’església arxiprestal de Sant Joan Baptista cada 2 de febrer al matí, amb la màgica benedicció de les candeles i la singular representació de la moixiganga en l’interior del temple, grup que es remunta al 1725 any en què ja el relaciona l’il·lustre vallenc Fidel de Moragas i Rodes, conegut per la catalogació que féu dels arxius municipal, notarial i parroquial.

Actes de la festa de la Candela a Valls

Dijous 31 de gener

–18.30 h. Església de Sant Joan. Acte de lliurament de diplomes als padrins de l'orgue de Valls.

Divendres 1 de febrer. Vigília de la Diada de la Mare de Déu de la Candela

–11 h. Església Sant Joan. Trobada de les residències de gent gran. Hi participen els usuaris de la Residència Montserrat Cuadrada, Residència Alt Camp i del Centre de dia. Organitza: Parròquia de Sant Joan.

–12 h. Campanar església de Sant Joan. Repic de campanes de vigília de festa gran.

–19 h. Campanar església de Sant Joan. Toc de novena.

-19 h. Pati Sant Roc. Inauguració de l'exposició Colors de l’Índia, de Josep Vall. Coorganitzen: Josep Vall i IEV.

-19.30 h. Església Sant Joan. Novena de la Mare de Déu de la Candela i Eucaristia.

Dissabte 2 de febrer. Diada de la Mare de Déu de la Candela

–11 h. Capella Roser. Pessebre monumental. Darrera jornada d’aquesta tradicional mostra d’art popular que compleix 30 edicions.

–10 h. Barri de les Comarques. Esmorzar, calçotada popular i ball. Organitza: AV Barri de les Comarques.

–10.30 h. Església Sant Joan. Representació de la moixiganga. Aquesta escenificació de teatre popular i religiós, que singularment es manté dins el temple, representa onze misteris: l’Oració a l’hort, Quan l’assoten, Quan el coronen, la Palma del martiri, el Gòlgota, la Creu, Quan el baixen de la Creu, la Dolorosa, l’Enterrament, el Sepulcre i la Mare de Déu d’agost ajaguda a la llitera.

–11.30 h. Església Sant Joan. Ofici solemne, que s’inicia amb la benedicció de les candeles mentre repiquen les campanes per donar pas a la processó de les candeles. Surt per la porta de les campanes, recorre el barri antic i retorna al temple per la porta principal. Obre la comitiva la creu processional, seguida de les vallenques i vallencs, la clou la presidència religiosa i civil amb la corporació municipal, acompanyada del toc de processó amb les gralles i timbals d'Espai Trad. Durant l’Ofici es canten els Goigs i el Virolai de la Mare de Déu de la Candela.

Itinerari: carrers de l’Església, Escrivania, Jueus, Major, Sant Antoni, Peixateria, la Cort i pl. Blat

–19 h. Des del campanar de Sant Joan. Toc de novena.

–19.30 h. Església Sant Joan. Novena de la Mare de Déu de la Candela i Eucaristia.

Diumenge 3 de febrer

19 h. Des del campanar de Sant Joan. Toc de novena

19.30 h. Església Sant Joan. Novena de la Mare de Déu de la Candela i Eucaristia, predicada pel pare Joan Font, missioner claretià i rector de la parròquia del Lledó.

També et pot interessar

Tret de sortida a les Decennals de Valls amb la constitució de les comissions de treball

Valls, a dos anys de les Decennals