Vila-rodona es prepara pel cap de setmana fort de la seva Festa Major

Dissabte, dia del seu patró, Sant Llorenç, es concentren el gruix dels actes festius
Imatge del correbars de Vila-rodona 2018| Benjamí Heras

 

Ja fa dies que el municipi de Vila-rodona està immers en l’ambient festiu de la Festa Major. El centenari de la Cooperativa del poble ha fet que els actes més multitudinaris comencessin fa una setmana.

Durant aquests dies, la cronoescalada, el tobogan aquàtic o altres activitats han omplert les tardes de gent al carrer amb una bona participació dels veïns del municipi.

A més, el bon temps ha tret la gent de casa, la qual cosa ha regalat imatges de carrers plens i exitoses activitats. «Si el temps acompanya és una gran notícia, perquè són dies importants per al comerç local, on els bars estan plens», ha explicat a TarragonaDigital l’alcalde de Vila-rodona, Ramon M. Bricollé.

Ara, ja s’estan duent a terme els preparatius per a acollir el cap de setmana fort, on hi ha els actes principals. «Ja estem tallant carrers i gaudint de la decoració que hi ha en molts llocs del poble», afirma.

Enguany la Festa Major de Vila-rodona manté el seu format tradicional, amb la principal novetat de la celebració del centenari de la Cooperativa, que va ser la setmana passada.

Així doncs, aquest divendres 9 d’agost destaca la IV Baixada de trastos a les 18.00 hores o la música amb Hotel Cochambre a les 00.30 hores a l’Envelat.

Celebració del centenari de la Cooperativa de Vila-rodona. | Cooperativa Vila-rodona

Dissabte, és el dia gran del patró, Sant Llorenç. A les 12.00 l’església de Santa Maria acollirà l’Ofici Solemne en honor a Sant Llorenç i a les 13.00 hores a les Moreres del Casal, hi haurà vermut musical.

Ja a la tarda, a les 19.30 hores, l’Orquestra Venus oferirà una estona de ball i a les 21.00 es donarà pas al correfoc, a càrrec dels Diables de Vila-rodona, per tornar a gaudir de ball a les 00.00 hores.

Diumenge al matí, la piscina acollirà la festa aquàtica i, a la tarda, se celebrarà el Correbars. L’Orquestra Himalaya oferirà ball de tarda i de nit a les 19.30 i a les 00.00 hores.  

El 17 agost Vila-rodona celebra 50 estius a la piscina

D’altra banda, un cop descansats de la Festa Major, els veïns de Vila-rodona tenen una nova cita a la piscina el dia 17 d’agost per acollir una nova celebració.

La piscina del Casal de Vila-rodona. | Cedida

 

Enguany celebren 50 estius a la piscina del Casal. En principi, Vila-rodona havia d’estrenar una nova piscina aquest estiu, però finalment serà l’any vinent, així que aprofitant que encara fan servir la piscina antiga, se celebraran aquests 50 estius en l’últim any que la faran servir. Per tal de commemorar aquest fet, es farà un sopar de motxilla a la pista del Casal. «En tenim moltes ganes», assegura l’alcalde.

L’Ajuntament i el Casal posaran la beguda i les postres i els veïns que vagin al sopar, es portaran el menjar de casa, com és tradició en els sopars de motxilla. Després hi haurà ball a les moreres «que és el lloc on s’ubicarà la futura piscina» i a la piscina del Casal hi haurà bany nocturn amenitzat amb un DJ.

Consulteu tota la programació de la Festa Major de Vila-rodona

"La Policia Local de Valls es reforça amb la incorporació de nous agents" "😢TERRIBLE: Abandonen 5 cadells en un camí a l'Alt Camp i 2 d'ells moren"