El dissenyador del cartell ha estat Ferran Orta

Presenten el cartell i la imatge gràfica de la Fira de Santa Úrsula de Valls

És obra de l'artista i dissenyador Ferran Orta

El cicle festiu anual de Valls avança malgrat la pandèmia i les restriccions derivades de la Covid-19. En aquest sentit, aquesta tarda l'alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, el regidor de Cultura, Marc Ayala, i els representants de les dues colles dels Xiquets de Valls han presentat el cartell de la Fira de Santa Úrsula d'enguany, que se celebrarà entre el 23 i el 25 d'octubre.

La imatge gràfica i el mateix cartell són obra de l'artista Ferran Orta. Segons el dissenyador, la il·lustració «és un homenatge a la canalla de les colles castelleres, en representació de les nenes i els nens que van suportar estoicament el confinament a les llars familiars». De fet, l'aturada de l'activitat castellera motivada per la Covid-19 afectarà, a nivell tècnic, especialment els pisos superiors dels castells amb el creixement dels infants, i s'hauran de reformular de ple.

Per l'autor del cartell, «l'enxaneta és l'element simbòlic de l'èxit en el món dels castells, símbol de la feina ben feta, de l'esforç col·lectiu i de la superació, símbol de tocar el cel. Per això, la imatge se situa en un espai quasi celestial i oníric».

Ferran Orta considera que «el fet de ser un infant ens crea la sensació que el que es proclama és un esdeveniment per a tots els públics, familiar i amable». La faixa, un altre dels elements indispensables dels castellers, apareix lligada a la cintura de l'enxaneta però alhora desplegant-se fins a terra, tot jugant amb la idea de la verticalitat inherent a aquesta manifestació del patrimoni immaterial de la humanitat


Comentaris