Casa de la Festa de Valls

La Casa de la Festa de Valls, la solució per palpar un Sant Joan insòlit amb el Seguici confinat

La mostra canvia d'ubicació i es farà al Teatre Principal, del 20 al 25 de juny

El Seguici Cerimonial de Valls passarà la Festa Major de Sant Joan d’enguany confinat al Teatre Principal. La pandèmia de la Covid-19 i les restriccions derivades de la crisi sanitària han obligat a repensar el model festiu al carrer de la capital de l’Alt Camp, davant la impossibilitat que aquest 2020 els gegants, les bèsties i les danses ballin per les places i les vies principals de la ciutat.

En aquest sentit, la Unió Anelles de la Flama i l’Ajuntament de Valls, els organitzadors de la iniciativa, amb la col·laboració i la participació del conjunt d'entitats festeres de la ciutat, han vehiculat una Casa de la Festa extraordinària i que canvia els paràmetres de les edicions anteriors. Es tracta de l'exposició temporal de la imatgeria festiva que forma part del Seguici Cerimonial, que si bé habitualment serveix com a pòrtic a Sant Joan, aquest any en els dies centrals, és a dir, del 20 al 25 de juny.

El Teatre Principal, un escenari únic

L’emplaçament que acull la mostra també és un altre dels aspectes nous d’aquesta edició. De manera excepcional, la Casa de la Festa tindrà lloc al Teatre Principal i no a la Biblioteca Popular, com ha estat habitual en els darrers anys. Aquest canvi es deu al fet que el teatre ofereix una amplitud més gran i unes garanties higièniques millors a l’hora d’acollir el públic que ha de visitar l’exposició.

Així el coliseu vallenc serà la casa de les figures i vestuaris dels balls de la Festa Major de Sant Joan: el drac, el ball de diables, l'ós i els trabucaires, el basilisc, el ball de gitanes, els nans, els quatre gegants de la Ciutat, el bou, el ball de vells, el ball dels cercolets, el ball de bastons, el bou tradicional, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó, el ball de pastorets i els Xiquets de Valls.

Per la seva part, l'àliga enguany no formarà part de la mostra, però tanmateix es podrà veure durant els dies de festa presidint, com ja és habitual, el balcó del Saló de Plens de la Casa de la Ciutat o durant la nit de Completes, quan ballarà davant de la relíquia del patró, a l’interior de l’església de Sant Joan.

Casa de la Festa de Valls
Aquesta setmana les entitats vallenques ultimen el muntatge | Albert Oliva

Reserva gratuïta d'entrades

El sistema d’accés també canvia. Serà mitjançant entrades gratuïtes que es poden reservar a través de la plataforma habitual de ticketing Eventbrite en l'esdeveniment La Casa de la Festa - Sant Joan Valls, seleccionant el dia i horari escollit per la visita, amb un límit de 4 invitacions nominals per persona. Per als infants menors d'un any no caldrà realitzar reserva d'entrada. Eventbrite funciona les 24 hores del dia.

Per la seva banda, els grups de visita seran reduïts, de dotze persones cada un d'ells, amb accessos esglaonats cada deu minuts, que es realitzaran pel carrer del Teatre. Es sortirà per les portes del carrer Jaume Huguet. Els visitants també hauran de complir les mesures de protecció, i serà obligatori portar mascareta per entrar al recinte.

Caldrà mantenir les distàncies de seguretat en tot moment i netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d'accedir a l'espai. Caldrà utilitzar els dispositius mòbils per mostrar-les, evitant fer ús d'entrades en paper, no es podrà tocar cap dels elements comuns o exposats en cap moment i no estarà permès l'accés amb cotxets infantils i no es disposarà d'aparcament per a aquests. 

Horaris de visita

L'exposició del Seguici Cerimonial de Valls es podrà visitar durant les sis jornades de la Festa Major, entre el 20 al 25 de juny, en horari intensiu de matí i tarda, de 9.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 21.00 h. Alhora, per als integrants dels diversos grups festius s'ha organitzat una jornada prèvia per al dia 19 de juny, també en horari complet. 

Casa de la Festa de Valls
La Mulassa és un dels elements exposats | Albert Oliva


Comentaris